UFC

(VIDEO) Pogledajte kako su Blachowicz i Reyes došli do prilike boriti se za titulu

Jan Blachowicz i Dominick Reyes
 screenshot/YouTube
UFC vam donosi priču o putu Jana Blachowicza i Dominicka Reyesa prema ovotjednoj borbi za titulu

Nitko ne sumnja kako su Dominick Reyes i Jan Blachowicz dvojac koji je apsolutno zasluženo dobio priliku međusobno se obračunati za titulu UFC-ovog prvaka poluteške kategorije, odnosno za nasljednika Jona Jonesa na tronu koji je dugo držao. Do te prilike došli su na različite načine, a UFC je oba puta odlučio dokumentirati i objaviti na svom YouTube kanalu.

Blachowicz je stigao 2014. godine, kao već renomirani europski borac i KSW-ov prvak te se očekivalo da odmah uđe u konkurenciju na samom vrhu. No, unatoč debi pobjedi nad Ilirom Latifijem, ipak mu je trebalo vremena da "pohvata konce". Zapravo, u prvih je šest nastupa slavio tek dva puta i već je bio otpisan, da bi onda napokon krenuo njegov niz. Trenutno je na sedam pobjeda u posljednjih osam borbi i nitko nije dvojio da treba dobiti ovu priliku.

Priča Dominicka Reyesa kreće s jednom hrabrom odlukom. 2017. godine, uskočio je u borbu protiv Joachima Christensena samo dva tjedna prije održavanja iste, prihvativši ju samo tjedan dana nakon svog posljednjeg nastupa. Briljirao je ekspresnim nokautom, a onda se njegova priča nastavila sve do susreta s Jonom Jonesom, u veljači ove godine. Mnogi vjeruju kako je u toj borbi napravio dovoljno za pobjedu te da je trebao ostati i dalje neporažen. Nažalost po njega, nulu u rubriku poraza ne može vratiti, no osvojiti pojas može već ovog vikenda.

Kroz snimke iz njihovih borbi, pogledajte kronologiju uspona na vrh, do kojeg je obojice preostala tek jedna stepenica.

Linker
20. travanj 2024 01:57