UFC

(VIDEO) Pogledajte kako Wonderboy gleda i komentira svoj najteži poraz u karijeri

Thompson vs. Pettis
 screenshot
Stephen Thompson ovih se dana zabavlja većinom putem Twitch platforme za 'live streaming'. Osim igranja igara i komunikacije s fanovima, 'Wonderboy' je odradio i jedan zanimljiv eksperiment. Pogledao je i uživo za fanove prokomentirao svoj najteži poraz u karijeri, onaj kada ga je brutalno nokautirao Anthony Pettis. Ujedno je ta borba imala i svojevrsnu 'obljetnicu', odnosno dogodila se prije točno godinu dana.

Thompson i Pettis sastali su se na današnji dan prije točno godinu dana, u glavnoj borbi Fight Nighta u Nashvilleu. Thompson je tražio uspješan povratak nakon kontroverznog poraza od Darrena Tilla, dok se Pettis preselio u velter nakon serije nedovoljno kvalitetnih izvedbi u sebi prirodnoj lakoj kategoriji, u kojoj je svojevremeno držao titulu prvaka uz jednu uspješnu obranu iste.

Bila je to borba u kojoj je Thompson pokazao tehničku superiornost te je preko devet minuta većinu stvari imao pod kontrolom. Vidjeli su fanovi dobru dozu akcije, ali i činjenicu da Thompson pogađa puno bolje, češće i konkretnije. Sve do trenutka devet sekundi prije kraja druge runde, kada je "Showtime" odlučio pokazati porijeklo njegovog nadimka. Odbacio se Pettis od ograde na "superman punch" udarac, kojim je istog trenutka Thompsona hladno nokautirao. Kako ta borba ima službenu "obljetnicu", tako ju je Thompson još jednom pogledao pred očima znatiželjnih fanova te je opisao ono što se dogodilo.

"Evo ga, sad će. Svjetla će se ugasiti, jao", govorio je Thompson uz izraz neugodnog iščekivanja na licu, čekajući trenutak u kojem je napravio veliku pogrešku te otvorio prostor za udarac koji mu je nanio prvi i jedini nokaut poraz u karijeri. Nakon što se udarac napokon pojavio, on se još dodatno našalio na svoj račun, ali onda je i objasnio što je loše napravio.

"Pokušao sam ga pogoditi krošeom, ali bio mi je previše blizu. Zato je držanje distance toliko važno. Nakon udarca pokušao sam se povući, ali nisam uspio. No, to je u redu, ono što me najviše boli je ovaj udarac", rekao je Thompson pokazujući udarac koji mu je Pettis nanio dok se nalazio na podu, dodavši: "Razbio je moju facu. Čovječe, pogodio me dva puta. Netko je trebao napraviti 'meme' kako mi duša napušta tijelo."

Pogledajte cijelu snimku koju je UFC objavio na svom Youtube kanalu.

ESPN je ovo prokomentirao kao Thompsonovu prvu obranu "NFM" (nicest motherf**ker) titule i to je odradio na sjajan način. Još jedna potvrda koliko je "Wonderboy" zapravo pristojan i dobar momak s obje noge čvrsto na zemlji. On se nakon tog poraza uspješno vratio velikom pobjedom nad Vicenteom Luqueom i trenutno je peti borac ljestvice velter kategorije, s nadom u još jedan pohod prema tituli prvaka. Osim toga, posljednji je čovjek koji je savladao vjerojatnog idućeg izazivača, Jorgea Masvidala. Iduću borbu još uvijek nema ugovorenu, no pretpostavlja se kako će nastupiti tijekom ljeta. Kada i protiv koga, puno će ovisiti o mogućnosti održavanja ikakvih priredbi.

Linker
26. travanj 2024 21:50