UFC

(VIDEO) Pogledajte najbolniji 'submission' izveden tek drugi puta u UFC povijesti

Mitchell vs. Sayles
 screenshot
Bryce Mitchell upisao je na UFC on ESPN 7 priredbi pobjedu nad Mattom Saylesom i to 'twisterom'. Riječ je o po mišljenju većine najbolnijem grappling zahvatu, a Mitchell je postao drugi koji ga je izveo u UFC povijesti.

Od 26. ožujka 2011. pa sve do danas, Chan Sung Jung bio je vlasnik po mnogima najboljeg zahvata u povijesti UFC-a. Prije svega zbog toga što je njegov twister, kojim je savladao Leonarda Garciju, do sada bio jedini u povijesti. Osam i pol godina kasnije, Bryce Mitchell postao je drugi kojem je uspjelo uhvatiti tijelo protivnika u taj zahvat.

Ovaj mladi talentirani borac perolake kategorije to je napravio u borbi protiv Matt Saylesa. Tijekom hrvanja na podu, primijetio je priliku prvo zarobiti nogu svog protivnika, a onda je prebacio njegovu ruku ispod svoje glave. Ta vrlo neobična pozicije zapravo je sam početak ovog zahvata za čiji završetak je Mitchell još morao uhvatiti vrat i napraviti pritisak koji uzrokuje veliki bol kroz cijelo tijelo. Saylesu nije dugo trebalo da tapka, a Mitchellu da proslavi pobjedu zahvatom koji je oduševio Paula Feldera, Daniela Cormiera i Jona Anika. Cormiera toliko da nije mogao prestati govoriti o sjajnoj tehnici kojoj je ovaj mladić iz Arkansasa to napravio.

"Ide li on to po twister? Da, on zatvara twister. Nemoguće. O moj bože, ima ga!", glasno je vikao Felder, da bi mu se onda pridružio i donedavni UFC-ov prvak poluteške i teške kategorije s već sppmenutom analizom cijele pripreme te sjajne tehnike.

Mitchell je na kraju simpatično prokomentirao svoj zahvat i to kako je došao do ideje izvesti ga.

"Gledao sam na Youtubeu Eddieja Brava kako ga izvodi, tog sam se prisjetio i odlučio pokušati", rekao je vrlo skromni i simpatični momak, koji se već proslavio nekim ranijim vrlo iskrenim izjavama u Octagonu. Što se tiče njegovih izvedbi u istom, nema sumnje kako ga čeka blistava budućnost.

Linker
17. travanj 2024 07:21