UFC

(VIDEO) Pogledajte potez koji je rastužio obitelj Nurmagomedov, a ludo se proslavio u Areni Zagreb

Zawada vs. Nurmagomedov
 screenshot
Dugo se čekao prvi nastup Abubakara Nurmagomedova u UFC-u. On ga je proteklog vikenda u Moskvi napokon dočekao, no neće ga pamtiti do dobrom. U borbi protiv Davida Zawade poražen je prekidom u prvoj rundi, a trokut poljskog borca proslavio se u Areni Zagreb, gdje se nalazila većina ekipe iz njegovog UFD tima. Pogledajte kako je izgledao potez koji je doveo do tapkanja ruskog borca.

Zawada je doputovao u Rusiju po pobjedu koja bi mu donijela ostanak u UFC-u. Iskusni poljski borac doživio je poraz u svoja prva dva nastupa, a bio je autsajder i u trećem. Protiv sebe je imao Abubakara Nurmagomedova, inače najbližeg rođaka Khabiba Nurmagomedova, zapravo čovjeka kojeg UFC-ov prvak i službeno naziva svojim bratom. Ovaj velteraš je dočekao svoju priliku, a u samom početku borbe je već pokazao kako ima superiorno hrvanje u odnosu na Zawadu.

Trebalo je Abubakaru manje od minute da odvede borbu na pod i krene s kontrolom situacije. Zawada se pokušavao podići na noge, no Abubakar je sve pokušaje uspješno zaustavljao te je nastavio sa svojim pritiskom. No, usred tog pritiska Nurmagomedov je napravio pogrešku koju je iskusni borac iskoristio. Nije ruski borac pazio na noge svog protivnika i Zawada ih je u jednom trenutku uspio podići preko ramena i zatvoriti trokut. Uskoro je on bio toliko čvrst na vratu da Abubakar nije imao drugog izbora nego tapkati. To je burno proslavljeno u Zagrebu, u svlačionici u kojoj se nalazio UFD tim. Zawada je osim pobjeda uzeo i 50.000 dolara bonusa za najbolju izvedbu priredbe.

Što se tiče Abubakara, on je odmah nakon tapkanja završio u suzama, a nitko ga nije mogao utješiti niti nakon proglašenja, uključujući Khabiba koji mu je prišao prvi nakon borbe. Pogledajte spomenuti potez nakon kojeg je Abubakar tapkao po Zawadinom čelu.

Linker
24. travanj 2024 22:19