UFC

(VIDEO) Pogledajte prvo pojavljivanje Dane Whitea kao predsjednika UFC-a

 screenshot
Početkom 2001. godine, braća Fertitta i njihova agencija Zuffa, na nagovor njihovog prijatelja Dane Whitea, kupili su UFC od Semaphore Entertainment Groupa, koji je bio na rubu bankrota. Upravo Whitea postavili su za predsjednika, a vi sad imate priliku vidjeti njegovo prvo javno obraćanje.

Tada 31-godišnji White bio je povremeni organizator boksačkih priredba te menadžer nekih UFC boraca. Srećom po njega, Lorenzo Fertitta bio je njegov najbolji prijatelj iz djetinjstva, a White je uspio utjecati na njega da obiteljski novac uloži u kupnju UFC-a. Tim putem platili su borilačku promociju dva milijuna dolara, a Whitea su postavili na poziciju predsjednika.

Nepoznati mladi biznismen bio je čovjek s idejom. Od projekta u koji je malo tko vjerovao, napravio je jedan od najvećih sportskih brendova na svijetu, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 500 milijuna dolara. U 19 godina pojavljivanja u raznim medijima, postao je majstor i tog dijela posla, no upravo zbog toga je posebno zanimljivo vidjeti kako je izgledao 23. veljače 2001., kad je na početku UFC 30 priredbe, prve otkako je Zuffa kupila UFC, stao pred mikrofon.

"Hvala vam, cijenim ovo. Imamo ovdje rasprodanu dvoranu s 5000 ljudi, uzbuđeni smo i spremni smo. Želimo od ovoga napraviti Super Bowl borilačkog sporta. Želimo sport približiti fanova, dati publici priliku da sudjeluje i dovesti najbolje borce svijeta", rekao je tim putem White.

S vremenom je u tome uspio. Voljeli ga ili ne, mora mu se priznati da je vizionar bez kojeg je pitanje kakav bi danas bio status MMA-a kao sporta. Pogledajte to prvo obraćanje.

Linker
14. travanj 2024 02:36