UFC

(VIDEO) Pogledajte prvu borbu Tonyja Fergusona u UFC karijeri

Tony Ferguson
 screenshot/Youtube
Tony Ferguson član UFC-a je od lipnja 2011. godine kad je pobjedom nad Ramseyem Nijemom osvojio naslov pobjednika 13. sezone Ultimate Fightera. Sad imate priliku pogledati tu borbu.

4. lipnja 2011. godine krenula je UFC karijera Tonyja "El Cucuya" Fergusona. Krenula je ona zapravo otprilike pola godine ranije, kad je postao dijelom 13. sezone Ultimate Fightera kroz koji je prošao s tri nokauta. Preostalo mu je tek finale protiv Ramseya Nijema, borca koji je kroz sezonu jednako dobro izgledao i to finale zapravo je bilo prava poslastica jedne vrlo zanimljive sezone u kojoj je Tony impresionirao borilačkim umijećem, ali je već tada u kući par puta pokazao psihičku nestabilnost.

No, ovog puta sve je bilo samo stvar onoga prvog. Tony je odradio prvu od svojih dosadašnjih 16 UFC borbi u kojima je upisao impresivnih 15 pobjeda. Lošiji nastup omakao mu se tek jednom, u svibnju 2012. godine kad je sudačkom odlukom poražen od Michaela Johnsona. Što se tiče ovog debitantskog nastupa, Nijem nije mogao odgovoriti na sav Tonyjev raskoš talenta. To u početku nisu primijetili treneri Brock Lesnar i Junior Dos Santos, budući da je odabran kao tek peti izbor i to od strane Lesnara.

UFC je na svom YouTube kanalu podijelio cijelu snimku borbe kojom je krenula karijera koja bi 18. travnja mogla doći na svoj vrhunac. Ako se naravno na kraju UFC 249 priredba ipak održi.

Linker
23. travanj 2024 19:27