UFC

(VIDEO) Pogledajte prvu profesionalnu borbu tada 19-godišnjeg Alistaira Overeema

 screenshot
Alistair Overeem svoj prvi MMA nastup upisao je još u listopadu 1999. godine, kad je na priredbi It's Showtime promocije u nizozeskom Haarlemu savladao zastrašujućeg Ricarda Fyeeta. Pogledajte tu borbu.

19 godina i pet mjeseci imao je Alistair Overeem kad se prvi put oprobao u MMA borbi. Bilo je to u ringu nizozemske promocije kasnije puno poznatije po kickboxingu, na njihovoj također prvoj priredbi uopće. Čak mu je i protivnik bio kickboksač, snažni i vizualno impresivni Ricardo Fyeet, koji je do tada upisao tri profesionalne MMA pobjede i jedan poraz.

Alistair, čiji je stariji brat Valentijn u tom trenutku već tri godine bio profesionalac, u borbu je krenuo žestoko, odmah se zaletjevši na svog protivnika, no upravo zbog toga je isto tako odmah upao u probleme. Nisu oni dugo trajali, budući da je Overeem napade svog protivnika spriječio klinčem, a nakon toga i rušenjem.

U jednom trenutku sudac je borce digao na noge gdje je došlo do novog žestokog okršaja, no Overeem je još onda ponovno došao do rušenja, a nakon toga i pobjede giljotinom. Bio je to znak za početak jedne velike karijere. Alistair je ovog mjeseca došao do pobjede nad Waltom Harrisom, čime je postao drugi aktivni UFC borac s pobjedama u četiri različite dekade.

Pogledajte kako je to izgledalo na samom početku.

Linker
16. travanj 2024 01:54