UFC

(VIDEO) Poirier spomenuo možebitno umirovljenje

Jon Anik i Dustin Poirier
 screenshot/Youtube
Dustin Poirier danas je sve iznenadio svojoj prvom objavom nakon što se vratio kući u Louisianu. Naime, po prvi put je otvoreno rekao kako postoji mogućnost da se umirovi.

Dugo je Dustin Poirier radio na sebi i isto tako dugo se pripremao za ono što je vjerovao da mu je u karijeri suđeno. Dao je sve od sebe u borbi protiv Khabiba Nurmagomedova, no morao je priznati kako je Dagestanac bolji. U trećoj rundi ga je prvak slomio i završio. I to ga nije slomio samo u borbi, nego i emotivno.

"Nikad u životu nisam bio spremniji, osjećao sam se kao da me cijela moja karijera zapravo pripremala za ovaj trenutak. A sad se moram svako jutro buditi i pogledati se u ogledalo nakon ovog rezultata. Naučen sam da moram biti zahvalan u dobrim vremenima i ponizan u lošim. Imam još zraka u svojim gumama, no ne znam što će biti. Otići ću prvo kući i provesti vrijeme sa svojom obitelji", rekao je Poirier odmah nakon borbe, a po njemu se vidjelo kako mu je poraz jako teško pao.

Iako je odradio već 32 profesionalne borbe, Dustinu je tek 30 godina i sigurno ima ispred sebe još dovoljno vremena za doći do svjetskog vrha. No, dokaz kako je trenutno vrlo niskog morala video je koji je objavio nakon što je došao kući. Zapravo, objavio ga je portal MMA Junkie.

"Hvala svima na podršci, puno mi znači. Ako se odlučim vratiti borbama, bit ću jači. Ako ne, vidjet ćemo što je Bog pripremio za mene", rekao je Dustin u svom kratkom obraćanju.

Većinu svoje karijere Poirier je član UFC-a i ovo mu je bio već 23. nastup u Octagonu. Jedino je Michael Bisping dulje čekao do svog prvog napada na titulu. Zbog toga ne treba čuditi veliko razočaranje kod Poiriera, posebno jer vjerojatno razmišlja kako je teško mogao napraviti nešto bolje. Ako se odluči na odlazak bit će to velika šteta za cijeli sport. Ako ostane, nema sumnje da može ponovno doći do borbe za titulu. No, ako ona i dalje bude kod Khabiba, teško je zamisliti situaciju u kojoj bi ishod bio drugačiji.

Linker
23. travanj 2024 06:28