UFC

(VIDEO) Preko FFC-a do Octagona: Prije tjedan dana nije imao borbu, a onda je došao do UFC pobjede i malog bogatstva!

Tristan Connelly
Priča Tristana Connellyja nešto je nevjerojatno, zapravo pravi je dokaz toga koliko MMA može promijeniti život. Nepoznati kanadski borac prosječnog 'skora' još pretprošlog vikenda bio je kod kuće bez planova za borbu. Tjedan dana kasnije iza sebe ima veliku UFC pobjedu, kao i ugovor s najvećom svjetskom promocijom te preko 100.000 dolara na svom bankovnom računu.

Kad je UFC ostao bez protivnika za Michela Pereiru na Fight Nightu u Vancouveru, matchmakeri su bačeni u težak posao. Trebalo je pronaći protivnika za atraktivnog Brazilca, odnosno borca koji će za samo pet dana uskočiti u kavez preko puta opakog protivnika. Nekako su pronašli jednog zainteresiranog, a to je bio Tristan Connelly. Riječ je o borcu koji inače nastupa u lakoj kategoriji i to do sada uz skroman omjer od 13 pobjeda i šest poraza.

Zapravo, Connelly bi možda mogao ponijeti nadimak "short notice", budući da je upravo tako došao do pobjede koja je velikim dijelom zaslužna za UFC poziv. U svibnju je također tjedan dana prije borbe pristao uskočiti na FFC 36 priredbu u Las Vegasu, gdje je upisao pobjedu u prvoj rundi. Dojam iz Fight Domea dodatno je poboljšao još jednom pobjedom u Rise FC promociji dva mjeseca kasnije, no tjedan dana prije UFC Fight Night 158 nije imao iduću borbu. U miru je ovaj borac trenirao kod kuće u Victoriji.

Onda je došao poziv za nastup u Octagonu koji je bez puno razmišljanja prihvatio. Otišao je u višu kategoriju suprotstaviti se sjajnom Pereiri, a još je sve gore po njega izgledalo nakon što je Brazilac pao vagu. U tom trenutku nije znao kako će upravo to biti razlog njegove povećane sreće. U kavez je Pereira ušao možda i desetak kilograma teži od 33-godišnjeg Kanađanina, prvu rundu je dominirao, ali onda ga je koštalo to što su mu akrobacije bile važnije od pobjede. To ga je poprilično umorilo i zapravo se potvrdilo ono što je Connelly sam najavio prije borbe. Rekao je kako će izgubiti prvu rundu, no ne i borbu. Preuzeo je kontrolu Connelly, jako pametno je odradio svoj posao i uzeo preostale dvije runde, nakon čega mu je pripala pobjeda jednoglasnom odlukom.

Nakon borbe našao se u ESPN studiju gdje je presretan prihvatio vijest kako je njihova borba proglašena borbom večeri. I kad je već ponosno slavio 50.000 dolara bonusa, njegova je sreća postala dvostruko veća. Naime, kako je Pereira pao vagu, oba financijska čeka pripala su Connellyu. Pogledajte kako je izgledao nakon što je saznao da mu pripada dodatnih sto tisuća dolara.

Connelly je tako za ovaj nastup spremio spomenuti iznos te vjerojatno još 20.000 dolara koliko iznosi UFC-ov minimalac s bonusom za pobjedu. Tu još trebamo dodati ono što daje Reebok i sigurno je kako je Tristan Connelly jako sretan borac. Pored toga svega ostaje UFC borac i borit će se u sebi prirodnoj kategoriji. Tko zna, možda je ova MMA bajka dobila tek prvo poglavlje.

Ispod teksta još možete pogledati fotografiju Connellyjevog trenutka vrijednog sto tisuća dolara. Tko zna, možda nešto novaca pošalje i Pereiri, ipak je najvećim dijelom za te bonuse zaslužan on. Kako svojim akrobacijama u prvoj rundi, tako time što se njima potrošio i doslovno pokazao Connellyju put do pobjede.

Linker
22. travanj 2024 12:02