UFC

(VIDEO) Prije 12 godina GSP je na dominantan način osvetio najteži poraz

Serra vs. GSP
 screenshot/YouTube
Tek nešto više od godina dana nakon što je doživio težak poraz koji mnogi i danas smatraju najvećim iznenađenjem u povijesti UFC-a, Georges St-Pierre taj je isti poraz dominantnom pobjedom osvetio. Pogledajte drugu borbu protiv Matta Serre.

Dva nastupa i dvije pobjede upisao je Georges St-Pierre između dvije borbe protiv Matta Serre. 7. travnja 2007. godine doživio je ovaj i danas nevjerojatan poraz, kojim je Serra postao neočekivani UFC prvak, a do nove prilike je GSP savladao Josha Koschecka, a onda i Matta Hughesa u borbi za privremenog prvaka. Protiv Hughesa je dodatno osvetio prvi poraz u karijeri, dovevši njihov međusobni omjer na 2:1 u svoju korist, a onda je napokon došlo vrijeme za osvetu onog puno težeg poraza.

U noći s 19. na 20. travnja 2008. godine, Georges St-Pierre vratio se na vrh dominantnom pobjedom. Bivanje Matta Serre u toj borbi komentari su gotovo punih devet minuta i 15 sekundi zvali preživljavanjem. Georges je ovog puta došao spreman na apsolutno sve što Serra može ponuditi. Naravno, unatoč porazu iz prve borbe, bio je ogroman favorit. Zapravo, Serra je do danas ostao prvak s najvećim ponuđenim koeficijentom za njegovu pobjedu. Brzo se dokazalo kako je to bilo s razlogom.

GSP je dvije borbe ranije pokrenuo svoju seriju koju je nastavio sve do kraja karijere. Nju je završio s omjerom 26-2 koji uključuje 13 pobjeda u nizu. No, isto tako je ova borba bila najava jednog opreznijeg GSP-a, borca koji je stvorio stil na koji gotovo nitko nije mogao odgovoriti, ali isto tako stil koji fanovi, posebno oni novi, nisu preferirali. Od atraktivnog mladog borca, postao je stroj je uništavanje taktike svojih protivnika, borac spreman iskoristiti svaku slabost svog protivnika, a zaustaviti sve kvalitete bez uzimanje previše rizika. No, upravo zbog toga je jedan od najvećih svih vremena.

Pogledajte kako je izgledao ovaj revanš!

Linker
20. travanj 2024 13:25