UFC

(VIDEO) Pripremite se za spektakl! Tri borbe za titulu uz najveći rivalitet u svijetu borilačkog sporta

UFC 245
 UFC
Ušli smo u tjedan MMA spektakla kojim će UFC završiti još jednu sjajnu godinu. Možda i najjači MMA program u cijeloj 2019. godini predvođen je s tri borbe za titulu, no u prvom planu je najveći rivalitet ovog trenutka u svijetu borlačkog sporta. Pogledajte kako su najavljene borbe Kamarua Usmana protiv Colbyja Covingtona, Maxa Hollowaya protiv Alexandra Volkanovskog i Amande Nunes protiv Germaine de Randamie.

Nakon što se borba dugo pripremala, još otkako su Kamaru Usman i Colby Covington bili rivali iz suprotstavljenih American Top Teama i danas više nepostojećih Blackzilliansa, napokon je došlo vrijeme za susret boraca koji gaje najveći rivalitet u svijetu borilačkog sporta. Zapravo, to nije rivalitet, to je apsolutna netrpeljivost. A on je došao na red u trenutku kad jedan od njih drži pojas UFC-ovog prvaka velter kategorije, dok je drugi bivši privremeni prvak koji sebe zapravo smatra pravim te se tako u javnosti i ponaša.

UFC 245 predvođen je ovim nevjerojatnim duelom. Kamaru Usman je prvak koji je do sada pokazao nevjerojatnu snagu i eksplozivnost te MMA hrvanje kakvo je možda viđeno tek kod borca čiji zapravo pokušava biti nasljednik, Georgesa St-Pierrea. Niti jedan borac do sada nije uspio pronaći taktiku kako prepoznati trenutak u kojem napada te kako spriječiti da ti ovaj fantastičan borac ne uđe u noge. No, tko će to uspjeti ako ne borac koji je u tome gotovo jednako dobar. Colby Covington nije toliko snažan i eksplozivan kao Usman, ali zato on svoju prednost može pronaći u gotovo nevjerojatnoj kondicijskoj spremi. Način na koji je 25 minuta jednakim tempom doslovno mljeo Robbieja Lawlera je fascinantan. Fanovi su uzbuđeni oko ove borbe, a rijetko tko se usuđuje prognozirati kakva bi ona mogla biti. Svi smo svjesni da možemo dobiti hrvački, zapravo "grinderski" duel, ali da možemo dobiti i show prepun uzbuđenja. Upravo zbog toga se svi ovoj borbi toliko vesele.

Gore nismo spomenuli jednu činjenicu, a to je ta da je zajednički pobjednički niz Usmana i Covingtona čak 17 borbi. No, to nismo odmah spomenuli zbog toga što u slučaju sunaslovne borbe imamo još impresivniji. Ako gledamo samo na borbe u perolakoj kategoriji za čiji će se pojas boriti, Max Holloway i Alexander Volkanovski zajedno imaju 21 pobjedu u nizu unutar UFC-a. Nečiji niz morat će stati. Pitanje je samo hoće li to biti onaj borca koji svakom borbom dolazi bliže potvrdi kako je najveći prvak ove kategorije u povijesti, ili Australcu makedonskih korijena koji je do sada briljirao protiv vrhunske konkurencije.

Posljednja borba za titulu donosi jedan revanš. Amanda Nunes već je savladala Germaine de Randemie u studenom 2013. godine, no Nizozemka je tad tek bila prešla iz kickboxinga u MMA te tvrdi kako su obje danas drugačije borkinje. Hoće li ju Amanda ponovno uspjeti lako poslati na pod i završiti ju kao prvi put? Hoće li pokazati da je bolja na nogama od De Randamie, iako Nizozemka tamo ima neku prednost na papiru, koliko god Amanda bila fenomenalna u borbama protiv Cris Cyborg i Holly Holm? Ili će možda De Randamie napraviti veliko iznenađenje i postati osma prvakinja dvije različite divizije u UFC povijesti? Sjajna pitanja, čekamo odgovore!

Linker
20. travanj 2024 11:32