UFC

(VIDEO) Prisjetimo se borbe protiv Cyborg i dana kad je Amanda Nunes postala 'G.O.A.T.'

Nunes vs. Cyborg
 screenshot/YouTube
Amanda Nunes za osam će dana po prvi put braniti titulu UFC-ove prvakinje perolake kategorije koju je osvojila u prosincu 2018. godine nokautiravši Cris Cyborg Justino. Pogledajte još jednom tu borbu.

Amanda Nunes i Cris Cyborg odradile su jednu od do tada najintrigantnijih ženskih MMA borbi. Dvije dominantne prvakinje, nezaustavljive nokauterke, jedna protiv druge. No, uz činjenicu da je Cris Cyborg tim putem dočekala "Lavicu" u svojoj kategoriji, čime je u startu imala status favoritkinje. Osim toga, Nunes smo u UFC-u vidjeli da gubi, dok je Cris bila unutar niza od 20 pobjeda, s porazom tek u svom tada već davnom MMA debi nastupu.

Kroz najave su se vrtjeli razni mogući raspleti. Jedan od njih bio je brzi nokaut Cris Cyborg, dok se vjerovalo kako bi Nunes mogla koristiti klinč i hrvanje s ciljem da svoju sunarodnjakinju uspori, natjera ju da se umori te da nakon toga krene koristiti činjenicu što je za borbu skidala manje kilograma od nje. Malo je bilo onih koji su, unatoč tome što su bili svjesni kako Amanda udara, očekivali rasplet kakav se zapravo dogodio.

Borba nije dugo trajala, ali ponudila je spektaklarne razmjene udaraca u kojoj su djevojke doslovno ušle u "fajt" pa "koja prva padne". To je bila Cyborg, koja je nakon nekoliko svojih dobro pogođenih udaraca završila uzdrmana, da bi nakon toga Amanda i dovršila posao tim putem postavši prvi ženski "double champ".

17 mjeseci čekali smo njenu prvu obranu titule, a onda je došlo i to na red. 6. lipnja u UFC-ovog APEX-u, titulu će joj pokušati oduzeti Felicia Spencer. Prije toga, prisjetimo se kako je do nje došla.

Linker
26. travanj 2024 22:58