UFC

(VIDEO) Prisjetimo se kako je Woodley probio najčvršću bradu svijeta i uzeo UFC titulu

Lawler vs. Woodley
 screenshot/YouTube
Tyron Woodley držao je titulu UFC-ove velter kategorije gotovo pune tri godine, osvojivši je nokaut pobjedom protiv Robbieja Lawlera, u srpnju 2016. godine. Prisjetite se te borbe i pogledajte kako je 'probijena' najčvršća brada svijeta, kakvom se Lawlerovu u to vrijeme smatralo.

Godinu i pol dana strpljivo je Tyron Woodley čekao svoju priliku za napad na UFC titulu. Zapravo, negdje u pola tog razdoblja trebao je odraditi borbu za izazivača, no nakon što je Johny Hendricks istu otkazao, Woodley je ostao odmarati uvjeren da više nema što dokazivati. Već tada je tim potezom izazvao negativne reakcije fanove, no plan mu je upalio. 30. srpnja 2016. godine dobio je priliku boriti se protiv tadašnjeg prvaka Robbieja Lawlera.

Znalo se prije te borbe kako je Woodley sposoban itekako jako udariti, no nitko nije mogao zaključiti kako će to biti dovoljno za savladati Robbieja, koji udarcima nije zaustavljen punih 12 godina. No, dokazalo se kako se ratovi koje je prošao kao prvak ostavili svoj danak i Woodley je to iskoristio na najbolji mogući način.

Prije nego ćemo Tyrona idućeg vikenda pratiti u pokušaju pokretanja novog niza vrijednog napada na vrh, pogledajte borbu u kojoj je došao do titule koju je nakon toga četiri puta uspio obraniti. Zaustavljen je u ožujku prošle godine porazom od Kamarua Usmana i sad se vraća, također nakon duge pauze. U subotu ga čeka trenutno najpotentniji UFC-ov velteraš Gilbert Burns.

Linker
18. travanj 2024 09:28