UFC

(VIDEO) Prisjetite se kako je Colby Covington demolirao Dos Anjosa

Covington vs. Dos Anjos
 screenshot/Youtube
Colby Covington svoj je najveći dosadašnji uspjeh kao UFC borac postigao 9. lipnja prošle godine. Tada je na UFC 225 priredbi u Chicagu došao do naslova privremenog prvaka, apsolutnom dominacijom nad Rafaelom Dos Anjosom.

Svi koji podrobnije prate borilački sport bili su svjesni kako je Colby Covington ozbiljan te itekako kvalitetan borac. Ipak, do borbe protiv Rafaela Dos Anjosa nisu ga imali priliku vidjeti protiv kompletnog klasnog borca i ta borba trebala je dati odgovor koliko je on uistinu dobar. Brazilac je bio u sjajnom nizu otkako je prešao u velter te je bio favorit za dolazak do privremenog pojasa prvaka.

Na kraju se dogodilo potpuno suprotno. Colby Covington prezentirao je svoju nevjerojatnu kondicijsku spremu, tempo koji je sposoban postaviti te vrhunsko MMA hrvanje. U nevjerojatnoj maniri došao je do rezultata karijere, gotovo niti u jednom trenutno dozvolivši Dos Anjosu da preuzme kontrolu nad borbom. Bila je to potvrda kako je "Chaos" ozbiljan borac.

Nažalost po njega, bez tog privremenog pojasa, koji je očito u startu bilo nepotrebno uvoditi, ostao je samo dva mjeseca kasnije jer nije bio u mogućnosti boriti se protiv Tyrona Woodleya. On tu odluku nije prihvatio te sebe i dalje smatra prvakom. Svoj stari pojas nosi svuda sa sobom, a ovog vikenda imat će priliku napokon uzeti i ovaj regularni novi UFC pojas. Za to će morati savladati svog velikog rivala, Kamarua Usmana. Prije toga pogledate ovaj sjajni nastup mnogima najomraženijeg UFC borca.

Linker
26. travanj 2024 13:25