UFC

(VIDEO) Problemi na vaganju za UFC Fight Night: Troje preteških, jedna borba otkazana

Paul Felder i Rafael Dos Anjos
 screesnhot/YouTube
Vaganje za UFC Fight Night 183 donijelo je tri prekoračenja težine i jednu otkazanu borbu

Paul Felder prihvatio je borbu protiv Rafaela Dos Anjosa samo pet dana prije održavanja iste te je bez problema skinuo kilograme i na današnjem vaganju skala mu je pokazala tek nešto iznad 70 kilograma, odnosno dozvoljenu toleranciju. Istu je iskoristio i Dos Anjos, tako da s glavnom borbom ove priredbe nema problema. No, to je nažalost gotovo jedina dobra vijest za UFC što se tiče cijelog procesa.

Prvi problem pojavio se već prije nego je vaganje krenulo, budući da je borba između Juliana Marqueza i Saparbeka Safarova otkazana nakon što je ruskom borcu pozlilo tijekom skidanja kilograma. Marquez je trebao odraditi svoju prvu borbu nakon više od dvije godine, no na nju će morati pričekati. Za očekivati je kako će mu promocija pronaći borbu već na nekoj od idućih priredbi.

To je bio problem prije vaganja, a na samom vaganju pojavila su se još tri, odnosno tri prekoračenja težine. Nakon što je istu pogrešku napravio ljetos na Fight Islandu, Abdul Razak Alhassan ponovno je premašio granicu velter kategorije, ovog puta za jedan kilogram. Njegova borba protiv Khaosa Williamsa inače je sunaslovna borbe ove priredbe. Pretežak je bio još jedan sudionik glavnog programa, a riječ je o Eryku Andersu. Također za jedan kilogram premašio je granicu srednje kategorije, a njegov protivnik je Anthony Arroyo.

Posljednji prijestupnik je Louis Smolka. Bivši član muha kategorije ovog je puta premašio granicu bantama i to za gotovo dva kilograma. Svih troje navedenih prijestupnika ostat će na programu, no 20 posto svog honorara ustupit će protivnicima.

Program priredbe na kraju sadrži sedam borbi na uvodnom programu, koji započinje u subotu, u 22 sata, dok je glavni program na rasporedu od 1 sat iza ponoći. Za sada glavni program sadrži četiri borbe, nakon što je jedna otkazana, no nije isključeno da neka od uvodnih preseli na taj dio programa.

UFC Fight Night 183 - Rezultati vaganja (u lb)

Paul Felder (155.75) vs. Rafael dos Anjos (156)
Abdul Razak Alhassan (172.5*) vs. Kalinn Williams (170)
Eryk Anders (187.5*) vs. Antonio Arroyo (185.5)
Brendan Allen (193.5) vs. Sean Strickland (194.5)

Kay Hansen (115.5) vs. Cory McKenna (116)
Miranda Granger (115.5) vs. Ashley Yoder (115.5)
Alex Morono (170.5) vs. Rhys McKee (170.5)
Louis Smolka (139*) vs. Jose Quinonez (135)
Randa Markos (116) vs. Kanako Murata (115)
Geraldo de Freitas (136) vs. Tony Gravely (135.5)
Don’Tale Mayes (262) vs. Roque Martinez (244)

Linker
12. travanj 2024 15:11