UFC

(VIDEO) Reyes: Jones je izgubio meč protiv Santosa, ali zna kako pridobiti bodovne suce!

Jon Jones i Dominick Reyes
 Ilustracija
Je li Dominick Reyes sljedeći protivnik Jona Jonesa? Mnogi će reći da u "očišćenoj" poluteškoj diviziji UFC i nema previše opcije koje se trenutačno nude. Zato je i toliko privlačna ona prema kojoj "Bones" odlazi u supertešku i bori se protiv Stipe Miočića.

No, Rayes tvrdi da su mu suci poremetili planove, a da je njegov cilj bio boriti se protiv Thiaga Santosa, a ne Jona Jonesa. Prema "The Devastatoru" koji se trenutačno oporavlja od nedavno odrađene operacije, Jones je izgubio u glavnoj borbi UFC-a 239, a suci su ga nagradili pobjedom koju nije zaslužio.

"Ja sam zapravo bodovao meč protiv njega i to za jednu rundu", izjavio je Reyes te je dodatno objasnio:

"Bio sm tamo, sjedio sam pored kaveza. Bio sam potpuno objektivan i nezavisan, gledao sam svojim očima i vidio sam kako Thiago Santos pobjeđuje u ručnim izmjenama i nekako ga gura prema natrag. Jon je nevjerojatan prvak, zna kako pobijediti i zna kako pridobiti suce na svoju stranu. Jako ga poštujem. Sada zaista mogu ispuniti svoju sudbinu, a ona je da skinem napokon Jonesa."

No, prije toga ga očekuje obračun s još jednim bivšim UFC prvakom Chrisom Weidmanom. Dvojac će se sučeliti na UFC on ESPN 6 priredbi u listopadu, a pobjedniku se smiješi prilika da izazove prvaka Jonesa. Reyes je to direktno potvrdio.

"Bio sam iznenađen jer su mi ponudili Weidmana, ali sam odmah prihvatio borbu. Sretan sam s protivnikom i bit ću spreman i za taj meč", tumači Reyes i dodaje:

"Pobjeda protiv Weidmana mi garantira priliku za naslov. Tada bih pobijedio bivšeg prvaka i dva bivša izazivača. Jedino što bi mi ostalo u tom trenutku jest boriti se protiv prvaka. Imam 5-0 u UFC-u, tada bih imao 6-0. Što je još ostalo osim tog meča?"

Čitav intervju s UFC "contenderom" pogledajte u nastavku. Reyes je u posljednjem nastupu svladao Švicarca Volkana Oezdemira podijeljenom odlukom sudaca, a ranije je bio bolji od Ovincea St. Preuxa jednoglasnom. Ukupno u karijeri ima savršenih 11-0.

Linker
23. travanj 2024 03:28