UFC

(VIDEO) Sedam godina kasnije: Khabib objasnio kako je nastala taktika za rekordnu pobjedu!

Khabib Nurmagomedov
 Screenshot (Instagram, UFC)
Sedam godina nakon postavljanja jednog impresivnog rekorda, Khabib Nurmagomedov otkriva kako je došlo do nesvakidašnje taktike kojom je porazio Abela Trujilla.

Noć s 25. na 26. svibnja 2013. godine donijela nam je UFC 160 priredbu, ali i četvrti nastup Khabiba Nurmagomedova pod okriljem UFC-a.

Protivnik danas aktualnog UFC-ovog prvaka te je večeri u Las Vegasu bio Abel Trujillo, a njihov meč pamtit ćemo ponajviše po tome što je Khabib u njemu postavio rekord za najviše rušenja u jednoj UFC borbi.

Čak 21 put iz 28 pokušaja neporaženi Dagestanac uspio je srušiti svog suparnika u meču koji se zbog Khabibovog 'pada' na vagi održao u 'catchweight' kategoriji.

Bila je to za Nurmagomedova četvrta pobjeda u slavnom Octagonu te druga jednoglasnom sudačkom odlukom, a taktiku koja nas je dovela do novog rekorda uzrokovala je njegova ozljeda koljena.

"U ovom sam meču, koji je održan prije sedam godina, postavio UFC-ov rekord s 21 rušenjem u jednoj borbi. Mjesec dana prije borbe sam ozlijedio koljeno i zbog toga nisam mogao protivniku 'uzeti' leđa. Odluka koju sam morao donijeti bila je jednostavna - samo ga zgrabi i bacaj punih 15 minuta. Ako postoji želja, onda će uvijek postojati i rješenje", napisao je Khabib na Instagramu, a kako je stigao do ovog rekorda možete se prisjetiti u nastavku članka.

Linker
15. travanj 2024 13:51