UFC

(VIDEO) 'Shogunov' nokaut godine kojim je ispravio veliku nepravdu

 Screenshot (YouTube)
Ovog vikenda gledat ćemo novi nastup jedne prave ikone MMA-a! Mauricio Rua vraća se u akciju, a pred svojom publikom u Sao Paulu obračunat će se s Paulom Craigom.

Legendarni 'Shogun' se prije susreta sa škotskim borcem nakratko vratio u 2009. i 2010. godinu kada je u slavnom Octagonu napadao pojas sunarodnjaka Lyota Machide.

Prvi susret boraca koji su ispisali neke od najljepših stranica ovoga sporta pripao je Machidi. 'The Dragon' je u Kaliforniji na UFC 104 priredbi obranio titulu jednoglasnom sudačkom odlukom. Sva tri suca su tada bodovala meč s 48-47 u korist Machide. Bilo je to veliko iznenađenje za 15 tisuća navijača u Staples Centru. Iznenađen je bio i 'Shogun', ali i predsjednik UFC-a koji je smatrao da je Rua zaslužio pobjedu. Čak su i brojni borilački portali u to vrijeme analizirali meč i zaključili da rezultat nije pravedan.

Jedna takva situacija nije UFC-u ostavila previše izbora. Dana White i društvo odmah su dogovorili revanš. Rua i Machida ponovno su se našli u kavezu na UFC-u 113, a tog puta dvojba o pobjedniku nije postojala. Rua je već u prvoj rundi nokautirao Machidu i ugrabio naslov prvaka.

'Shogun' je te večeri u Montrealu nagrađen bonusom za najbolji nokaut priredbe, a isti je u konačnici proglašen i najboljim u 2010. godini.

Linker
19. travanj 2024 14:17