UFC

(VIDEO) Siječanj donosi show! UFC se prisjetio borbe Jonesa i Cormiera te još nekih spektakla za početak godine

Jones vs. Cormier
 screenshot/Youtube
Kao i nekoliko posljednjih godina, UFC je prva dva vikenda u novoj godini odlučio uzeti za odmor. U međuvremenu su odlučili fanove prisjetiti na neke od borbi održanih u siječnju kroz povijest promocije. Najveća takva sigurno je ona prva između Jona Jonesa i Daniela Cormiera, no navedeni su još neki pravi klasici slobodne borbe.

Prošlu godinu, odnosno njen početak obilježio je Donald Cerrone svojim povratkom u laku kategoriju i pobjedom nad mladim Alexom Hernandezom koji je izuzetno podcjenjivački ušao u tu borbu. Kauboj je time sve razveselio, kao što je Jose Aldo razveselio brazilske fanove na prvoj priredbi u 2012. godini, kad je koljenom nokautirao Chada Mendesa.

Fanove je oduševio i pravi klasik iz 2016. godine, odnosno borba u kojoj je Robbie Lawler obranio titulu prvaka velter kategorije pobjedom nad Carlosom Conditom. Pobjeda je to za koju mnogi fanovi smatraju kako je nije zaslužio. Jon Jones i Daniel Cormier te njihova borba održana trećeg dana 2015. godine dobila je i poseban video s najboljim dijelovima iste. Ovaj pravi klasik možda je i najbolja borba u Jonesovoj karijeri.

Druga borba Frankieja Edgara i Graya Maynarda održana je prvog dana 2012. godine te je ponudila pravi dokaz kakve je Edgar batine sposoban primiti te se vratiti u borbu i na kraju u istoj pobijediti. Ona je dobila posljednje mjesto u ovoj sjajnoj kompilaciji. Pogledajte i prisjetite se.

Linker
25. travanj 2024 14:08