UFC

(VIDEO) Sjajan animirani prikaz: Kako se kroz deset godina mijenjao vrh perolake kategorije MMA-a!

Jose Aldo, Conor McGregor i Alexander Volkanovski.
 screenshot/Youtube
UFC-ova perolaka kategorije i perolaka kategorija cijelog MMA-a već je godinama jedna od najzanimljivjih, najuzbudljivjih i kvalitetom najboljih kategorija ovog sporta. Isto tako je i kategorija gdje su se najbrže događale promjene u vrhu, gdje su se borci brzo uspinjali i padali te konstantno dolazili novi. Ispred vas je video koji do sve sjajno prikazuje u manje od tri minute.

Animacija kreće od 2009. godine, kad prikazuje svjetski Top 10 poredak boraca kategorije do 66 kilograma u tom trenutku. Nalaze se tamo svi borci svijeta, neovisno o promociji, ali izvor rang ljestvice nije naveden. No, od 2012. godine, kad je UFC krenuo u suradnju s FOX televizijom i kad su uvedene službene ljestvice, pratimo samo onu najveće svjetske MMA promocije.

Tijekom spomenutog razdoblja, UFC je imao četiri prvaka perolake kategorije. Jose Aldo to je bio najdulje vremena, kratko je titulu držao Conor McGregor, onda je ponovno uslijedilo dulje razdoblje Maxa Hollowaya na tronu, dok je od prošlog mjeseca pojas kod Alexandra Volkanovskog. No, nisu samo prvaci bitni u ovom slučaju, iako je sjajno pogledati kako je izgledao njihov uspon.

Impresivno izgleda popis svih boraca koji su svojevremeno bili u samom vrhu, a mnogih od njih se i najveći fanovi možda ne bi sjetili da sada krenu pogađati. Puno je tu imena koja su dolazila blizu napada na titulu ili su postali izazivači, da bi ubrzo nestali ili se spustili na neke niže pozicije koje bi nastavili držati. Video je dovoljno dinamičan da možete popratiti većinu stvari, ali uvijek je tu i opcija sporijeg ili bržeg reproduciranja, ovisi kako vam odgovara.

Pogledajte ovaj digitalni povijesni sportski dokument!

Linker
19. travanj 2024 03:21