UFC

(VIDEO) Stipe kod Helwanija: 'Dopustio sam Dani Whiteu da mi ovaj put stavi UFC pojas!'

Stipe Miočić
 Instagram
Čak 14 puta je Stipe Miočić uspješno zabio svoj snažni aperkat u Cormierovu jetru prije nego što je tada još uvijek aktualni prvak posrnuo pod oštrinom Stipinih šaka. Upravo s tim nevjerojatnim statističkim podatkom iz 4. runde je poznati MMA novinar Ariel Helwani najavio novog/starog UFC prvaka u teškoj kategoriji!

Upitan odmah na početku koliko mu je naporno odrađivati intervju, Stipe je odgovorio da to ne može niti numerirati.

"Ali radim to radi tebe jer te poštujem i volim. I ja sam prvak, ovo je moja obaveza..."

Miočić je u nedjelju proslavio 37. rođendan što se poklopilo s velikim slavljem na UFC-u 241. No, kaže kako neće biti posebnog slavlja u Clevelandu jer je prilično umoran.

"Bazen, topla kupka... umoran sam i prebijen, bila je to dobra borba! Dobro sam ukupno, a uglavnom me šake i ruke bole. Malo su upaljene, no glava je dobro. Uvijek dobijem malo batina, ali to je OK. Zato je meč bio dobar. Zacjeljujem vrlo brzo i bit ću uskoro dobro, ruke su mi malo jače stradale", objašnjava Miočić.

Stipe je još jednom priznao da je odradio vrlo loše prve dvije runde...

"Bio sam užasan, baš loš. Nisam se mogao kretati, noge su mi bile kao u živom pijesku. Ali treću sam već počeo ulaziti malo u ritam i onda četvrta. Tada se sve otvorilo. Ovo mi je prvi put da sam se ovako zakočio prve dvije runde. Znao sam kako će se on boriti i bio sam spreman. Ali vjerojatno malo taj 'ring rust' ili navala adrenalina. Trebalo mi je malo da krenem...", priznaje Stipe.

U četvrtoj je krenuo s udarcima u tijelo koji su potpuno promijenili ritam borbe. Već prvi je sjajno sjeo u jetru što se vidjelo prema Cormierovom licu. Miočić je samo nastavio "tuči" po istom mjestu dok se nije otvorio put prema glavi. Ostalo je bila egzekucija.

"Pričali smo o njegovom tijelu već ranije, u tjednu borbe. Zapravo smo o tome diskutirali čitav kamp. Borio sam se protiv sjajnog borca i rekao sam sam sebi - moraš to sada učiniti! Da nije mog trenera, ne bih sada bio ovdje. Ne samo njega, nego i svih ostalih trenera. Vidio sam odmah da mu smetaju ti udarci, da sam izbio zrak iz njega. Vidi se to odmah na licu, kada je netko u boli radi udarca", opisuje Stipe.

Upitan kakav je sada odnos između njega i čelništva UFC-a s obzirom na podcjenjivanje s kojim je bio suočen i kao prvak i kao izazivač, Miočić odgovara da su "zakopali ratnu sjekiru".

"Dobro je. Dobro smo, riješili smo stvari. To je voda ispod mosta", kaže Stipe i dodaje da je ovaj put predsjedniku UFC-a dopustio da mu stavi pojas oko pasa:

"Rekao sam Dani da on to može učiniti ovaj put."

Linker
17. travanj 2024 01:35