UFC

(VIDEO) Sve ženske UFC prvakinje u povijesti: Od Rousey do Zhang!

Screenshot
 YouTube (UFC)
Nema nikakve sumnje da su Weili Zhang i Joanna Jedrzejcyzk ukrale šou na UFC-u 248. Očekivalo se zaista mnogo od meča između Adesanye i Romera, no na koncu su glavni akteri odradili mizeran posao. Nasreću UFC-a, djevojke su ponovno spasile šou jednim od najboljih ženskih mečeva u povijesti elitne promocije.

Ono što su aktualna prvakinja u slamki i njezina izazivačica pružile u T-Mobile Areni je zaista neponovljivo. U takvom meču nema pravih gubitnika, iako su bodovni suci u konačnici podijeljenom odlukom prednost dali Kineskinji.

Možda čak inspirirani ovim dvobojem, ljudi iz UFC-a su u nedjelju na svom službenom YouTube kanalu objavili još jednu sjajnu kompilaciju pod nazivom "Svaka UFC prvakinja u povijesti!", koja, kako naslov to kaže, donosi sve borkinje u svim kategorijama, koje su u jednom trenutku u svom vlasništvu imale UFC-ov pojas.

Dakako, prije samo nekoliko godina predsjednik UFC-a Dana White je govorio kako ljepši spol nikada neće u njegov Octagon. No, sve je promijenila prva UFC-ova prvakinja ikada, a do tada Strikeforceova zvijezda - Ronda Rousey. Promjenila je i stav svog budućeg šefa, ali i javnosti koja je shvatila da žene mogu biti jednako atraktivne, ako ne i atraktivnije, od svojih muških kolega. Sve ostalo je povijest - od prve Rousey, do sada posljednje Zhang.

Pogledajte sjajnu kompilaciju koja traje više od 11 minuta u nastavku ovog teksta.

Linker
24. travanj 2024 03:27