UFC

(VIDEO) UFC časti borbom u kojoj je Nunes skinula Cyborg s trona

Cyborg vs. Nunes
Amanda Nunes dvostruka je UFC prvakinja postala na posljednjem UFC eventu u 2018. godini. Do toga je došla tako da je napravila nešto neočekivano, nokautirala je Cris Cyborg u prvoj rundi njihove borbe. Pred novi nastup "Lavice", UFC je borbu podijelio na svom Youtube kanalu.

Prva dvostruka UFC prvakinja u povijesti ženskog MMA-a. Već sam taj naziv opravdava izjavu Dane Whitea kako je Amanda Nunes najbolja borkinja u povijesti. No, činjenica da je uspjela zaustaviti Cris Cyborg, borkinju koja je prije toga doslovno prolazila kroz svoje protivnice, svakako daje dodatnu snagu takvoj tvrdnji.

Pogledajte borbu u kojoj je, 29. prosinca prošle godine, Amanda Nunes napravila nezamislivo. Tim putem osvojila je titulu perolake kategorije. Idućeg vikenda u Las Vegasu branit će onu sebi primarnu, u bantam kategoriji. Na UFC 239 čeka je Holly Holm, ali Amanda već ima plan što želi nakon toga. Spremna je odraditi revanš protiv Cyborg. Ukoliko bi ponovno uspjela napraviti nešto ovako, nema onoga tko bi argumentirano mogao ustvrditi kako u povijesti MMA-a postoji bolja borkinja.

Linker
20. travanj 2024 10:33