UFC

(VIDEO) UFC časti: Pogledajte borbu u kojoj je Jon Jones bio najbliže porazu u karijeri

Belfort vs. Jones
Jon Jones u svojoj je karijeri doživio samo jedan poraz, no on je došao diskvalifikacijom. Najveće iskušenje priuštio mu je Alexander Gustafsson u njihovoj prvoj borbi, no nikako ne smijemo zaboraviti borbu u kojoj je zapravo bio najbliže porazu. UFC nas objavom cijele snimke podsjeća na borbu protiv Vitora Belforta, a niti dan danas nije nam jasno kako Jon Jones nije tapkao na polugu na ruci.

Borba Jonesa i Belforta održala se u rujnu 2012. godine i bila je to tada četvrta Jonesova obrana titule prvaka poluteške kategorije. 25-godišnji prvak imao je protiv sebe deset godina starijeg Vitora Belforta, koji je došao u strašnoj formi. Iako niži i kraći od Jonesa, bio je uvjeren kako ima oružja potrebna za doći do titule koju je u svom vlasništvu već imao osam godina ranije.

Ipak, Jones je otvorio borbu izuzetno uspješno, već na samom početku upisavši rušenje. Došao je u gornju poziciju i krenuo raditi na kontroli, da bi onda Belfort izveo genijalan potez. Uspio je prebaciti noge i tako napraviti polugu na Jonesovoj desnoj ruci. Jones ga je podigao i pokušavao skinuti s ruke, što prvobitno nije uspio, no u drugom pokušaju ipak je. No, ruka je bila u poluzi preko pola minute i to je bila pozicija na koju bi mnogi tapkali. Jon Jones tim je putem pokazao da ima ono što je potrebno za biti prvak i jedan od najvećih ikad.

Jones je nakon toga krenuo žestoko i već do kraja prve runde nanio je veliku štetu legendarnom Brazilcu. Ruka je izdržala, a Jones je nastavio dominirati sve dok nije slavio prekidom u četvrtoj rundi. Belfort je pružao sjajan otpor, no on je svoju pravu šansu imao u prvoj rundi. Kako je Jon Jones izdržao pritisak i izašao iz tog "armbara"? To nam niti danas nije jasno.

Jon Jonesa u idućem nastupu protiv već 6. srpnja. U Las Vegasu, na UFC 239 priredbi, branit će pojas poluteške kategorije protiv Thiaga Santosa. Prije toga, pogledajte spomenutu borbu protiv Belforta.