UFC

(VIDEO) UFC nas podsjetio na jedan od najpoznatijih preokreta i najluđih mečeva u svojoj povijesti!

Matt Hughes
 Screenshot (Facebook, UFC)
Svačega smo se nagledali u UFC-ovom Octagonu, a jedan od najslavnijih trenutaka u povijesti ove MMA promocije dogodio se upravo na današnji dan 2005. godine.

Bio je to 16. travnja 2005. godine, a lasvegaška MGM Grand Garden Arena ugostila je UFC 52, u to doba jednu od najvećih MMA priredbi, ali i događaj s kojeg nam stiže jedan od najslavnijih preokreta u povijesti UFC-a.

U glavnoj borbi večeri Chuck Liddell nokautirao je Randyja Couturea i od njega preuzeo titulu u poluteškoj. Istog je dana Georges St-Pierre stigao do devete profesionalne pobjede svladavši Jasona Millera, a točno na sredini glavnog programa našli su se glavni junaci ove priče - Matt Hughes i Frank Trigg.

Nakon što je 2003. godine ostao kratak u svom napadu na Hughesov pojas, Trigg je novu priliku za preuzimanje trona dobio dvije godine kasnije, no rezultat je ponovno bio isti i tada najbolji velteraš svijeta još je jednom ugušio svog rivala. Samo što se ovaj put to dogodilo u jednoj od najboljih borbi u povijesti UFC-a koja je ostala zapamćena i po velikom preokretu.

Jedno totalno ludilo u Octagonu te je večeri krenulo onog trenutka kada se Hughes požalio na ilegalan udarac u međunožje. Sudac je tada bio blizu, ali nije uvažio Mattov prigovor što nas dovodi do situacije u kojoj Trigg otvara paljbu po svom suparniku. Udarac za udarcem padao je na aktualnog prvaka, a Trigg je u jednom trenutku umalo došao do velike pobjede gušenjem.

Bila bi to savršena osveta za 2003. godinu, ali Hughes se nije predavao...

Sve s čime ga je njegov izazivač napao, Matt je izdržao, izvukao se iz neugodne pozicije te podigao Trigga, prenio ga preko Octagona, zakucao u pod i potom ugušio za veliko slavlje i svoju 38. profesionalnu pobjedu.

Revanš ovih ikona postao je 2015. godine tek druga borba koju je UFC 'uveo' u svoju Kuću slavnih, a do dana današnjeg radi se o Dani Whiteu jednom od najdražih mečeva.

Linker
23. travanj 2024 12:23