UFC

(VIDEO) UFC-ov borac zbog pozitivnog testa na marihuanu ostao bez pobjede u najluđoj borbi godine

Timur Valiev vs. Trevin Jones
 screenshot
Trevinu Jonesu oduzeta je sjajna pobjeda koju je u kolovozu ostvario protiv Timura Valieva

22. kolovoza trebao je biti datum koji će Trevin "5 Star" Jones dugo pamtiti. Dočekao je ovaj borac priliku za debi u Octagonu, a s druge strane stajao mu je borac od kojeg se jako puno očekivalo, Timur Valiev. Jones je borbu prihvatio samo dva dana prije održavanja, znajući da nema što izgubiti. No, vjerojatno je ignorirao činjenicu da je u međuvremenu konzumirao marihuanu, što je u slučaju dogovorene borbe zabranjeno.

Jones je u spomenutoj borbi u prvoj rundi izdržao čuda. Sudac je dva puta bio na korak od toga da prekine borbu u kojoj je Valiev u potpunosti dominirao. Posebno se tu misli na posljednje dvije minute prve runde, kad je rijetko kome bilo jasno kako je Jones uspio ostati na nogama. A on je čak u posljednjih 20 sekundi uspio doći do rušenja i mirno privesti rundu kraju. Ipak, očekivao se nastavak dominacije ruskog borca u drugoj rundi. Sve je vodilo s kome dok Jones nije sjajno pogodio desnom u bradu i nakon toga završio jednu od najluđih ovogodišnjih borbi.

Nažalost po Jonesa, komisija Nevade je bila nemilosrdna prema njemu, nakon što je njegov test na marihuanu dao pozitivan nalaz te je njegova pobjeda poništena. Osim toga, dobio je suspenziju u trajanju od šest mjeseci, koja reaktivno kreće s 22. kolovozom te kaznu od 1800 dolara. Sve zbog pada na testu koji niti USADA više ne uzima za ozbiljno.

"Jedino što sam zapalio bio je moj protivnik. Hvala UFC-u što je investirao u mene. Vidimo se u siječnju", malo optimistično je na kaznu reagirao Jones putem svog Instagrama. Naime, prema trenutnoj suspenziji, on se može vratiti krajem veljače. No, isto tako neke druge komisije, ako se priredba bude organizirala pod njihovom jurisdikcijom, ne moraju prihvatiti odluku Nevade.

Bilo kako bilo, Nevada i dalje nastavlja biti nemilosrdna prema prekršaju koji više rijetko koja komisija shvaća ozbiljno. Zbog njihovih odluka jedan je sjajan borac ostao bez zaslužene pobjede u borbi koju je prihvatio samo dva dana prije nje.

Linker
23. travanj 2024 13:51