UFC

(VIDEO) UFC poklanja priliku da uživate u najboljoj borbi 2018., krvavom ratu El Cucuyja i Showtimea

Pettis vs. Ferguson
 screenshot/Youtube
UFC je na svom YouTube kanalu podijelio snimku borbe Tonyja Fergusona i Anthonyja Pettisa, održane na UFC 229 priredbi te na kraju po većini medija proglašene najboljom borbom 2018. godini.

Bila je to povratnička borba Fergusona nakon ozljede zbog koje je ostao bez borbe za titulu protiv Khabiba Nurmagomedova u travnju 2018. godine. Dogodilo se to u rujnu 2018. godine, kao sunaslovna borba priredbe koju su predvodili Nurmagomedov i Conor McGregor, a "El Cucuy" je protiv sebe imao bivšeg prvaka Anthony Pettisa, borca koji svojim imenom garantira atraktivnu borbu.

Upravo to se dogodilo, ali na način kakav su rijetki očekivali. Spektakularni okršaj donio je akciju od samog početka, akciju koja je vrlo brzo postala krvava, no niti jednom od njih to nije smetala. Pettis je izgledao kao u najboljim danima te je čak jednom ozbiljno uzdrmao Fergusona. No, ovaj je onda još više oduševio načinom na koji je izbjegao daljnju štetu, oporavio se i vratio u borbu.

Okršaj, koji jednostavno nema smisla opisavati kad ga imate priliku pogledati, je bio toliko žestok da Pettis nakon dvije runde više nije mogao nastaviti i borba je bila prekinuta. Kod fanova su se osjećaji podijelili. Bili su sretni što su gledali jednu tako spektakularnu borbu, no i tužni što su ostali bez treće runde u kojoj se još moglo puno toga vidjeti. Ipak, na kraju nam je svima ostalo deset minuta spektakla u kojem sad imate priliku uživati i tako se pripremiti za ono što će Tony Ferguson 18. travnja ponuditi u borbi protiv najatraktivnijeg borca svijeta, Justina Gaethjea.

Borba je putem nekoliko medija proglašena najboljom borbom 2018. godine, između ostalog i na najpoznatijeg izboru, onom "Fighters Only MMA Awards".

Linker
24. travanj 2024 00:19