UFC

(VIDEO) UFC ponudio fanovima odabir za sljedećeg Khabibovog protivnika!

Abdulmanap Nurmagomedov, Javier Mendez i Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Kao da UFC više ništa ne želi prepustiti slučaju...pa su na društvenim kanalima ponudili svojim fanovima izbor za idućeg izazivača u lakoj kategoriji. Očekivano, među trojicom ponuđenih je Tony Ferguson. A uz njega se u odabranom društvu nalaze Conor McGregor i Georges St. Pierre.

"Što mislite?", napisao je službeni UFC ponudivši izbor od trojice velikih imena koja bi mogli biti protivnici nepobjedivog Khabiba Nurmagomedova.

Ferguson bi trebao biti očit izbor s obzirom na sve što je učinio do sada u lakoj kategoriji. Nevjerojatan niz nepobjedivosti i oduzeto vlasništvo privremenog pojasa bi trebale biti dovoljne reference. No, nisu. U svijetu kapitalizma i zarade će presuditi upravo to - zarada.

Pa je uz Fergusona ponuđen i Conor McGregor, koji malo po malo, pada u drugi plan. Iako je nakon UFC-a 242 "tvitnuo" da želi revanš u Moskvi, kao da ga nitko više ne doživljava ozbiljno. Dok mlati starce po barovima i sramoti se opetovanim skandalima, UFC scena kao da je krenula naprijed i fanovi sada žele vidjeti "El Cucuyja" za kojeg misle da ima realističnije šanse detronizirati "Orla".

I posljedni ponuđeni izbor je komercijalan. Bivši višestruki UFC prvak u dvije divizije Georges St. Pierre se već nekoliko puta umirovljavao, no sigurni smo da bi za hrpu novca još jednom izašao iz penzije. I pokušao stići do pojasa koji mu nedostaje u kolekciji - onog u lakoj diviziji.

Bilo kako bilo, izbor će u konačnici biti na UFC-u i njegovim čelnicima. A vjerojatno će na taj izbor utjecati procjena o maksimalnom komercijalnom uspjehu i zaradi koju mogu izvući iz tog meča.

View this post on Instagram

Thoughts? ⤵️ #UFC242

A post shared by ufc (@ufc) on

Linker
18. travanj 2024 10:06