UFC

(VIDEO) UFC se prisjetio kako je Lesnar teškim batinama osvetio prvi poraz

Brock Lesnar
 screenshot/YouTube
Na YouTube stranici UFC-a našla se još jedna velika borba iz povijesne riznice. Održana je na UFC 100 priredbi u srpnju 2009. godine između prvaka teške kategorije Brocka Lesnara i privremenog prvaka Franka Mira.

Najveća priredba u dotadašnjoj UFC povijesti, sjajan program i prilika Brocku Lesnaru da osveti poraz koji mu je samo 17 mjeseci ranije, u veljači 2008., nanio Frank Mir. Ipak, u jesen te iste godine postao je Lesnar prvak. Mir je privremeni prvak postao prije toga, no ta mu je titula ostavljena s ciljem da veliki revanš "na papiru" ima veću važnost. No, borba je već sama po sebi u startu bila najveći teškaški okršaj u povijesti UFC-a.

Lesnar je ušao motiviran osvetiti se za iznenađenje koje je Mir priuštio u trenucima kad ga je UFC doveo kao potencijalno najveću zvijezdu promocije. Upravo zbog tog cilje je s omjerom od jedne pobjede i poraza dobio priliku napasti titulu, što je i uspio. A onda je protiv Mira odradio najbolju borbu svoje kratkotrajne i turbulentne MMA karijere.

Pogledajte kako je izgledala borba u kojoj je Mir dobio batine kakve vjerojatno nije prije, ali ni poslije toga, a kojom je Lesnar u tom trenutku potvrdio status najveće UFC zvijezde.

Linker
24. travanj 2024 05:39