UFC

(VIDEO) UFC sučelio Tilla i Whittakera u Octagonu na plaži

Robert Whittaker i Darren Till
 screenshot/YouTube
Dva dana prije nego će odmjeriti snage, UFC je Darrena Tilla i Roberta Whittakera doveo pred medije

Sudionici glavne borbe posljednje priredbe prvog UFC-ovog posjeta Fight Islandu dovedeni su u Octagon postavljen na plaži, a tamo su se našli i svi na Yas otoku prisutni mediji, koje je UFC također u svom aranžmanu tamo doveo. Cilj je bio sučeljavanje po principu inače uobičajenih medijskih dana. Do sada ovu praksu nisu prakticirali niti kod jedne od prve tri priredbe, no ovog puta su ipak htjeli stvoriti još malo tenzija.

Borba Whittakera i Tilla vrlo je važna za UFC-ovu srednju kategoriju. Whittaker bi pobjedom, posebno ako bude uvjerljiva ili efektna, mogao doći do prilike boriti se za povratak titule u svoje vlasništvo, a isto tako i Till vjeruje da bi mu pobjeda protiv bivšeg prvaka bila dovoljna za poziciju izazivača.

Sučeljavanje nije donijelo tenzije kakvima su se možda nadali, ali vjerojatno niti borcima nije do toga, budući da se nalaze unutar posljednje faze skidanja kilograma. No, svakako vrijedi napomenuti kako su ovog puta sučeljeni bez maski na licu.

Sutra na vagi obojica će morati biti na maksimalno 84.5 kilograma, a nakon toga će odraditi i posljednje sučeljavanje prije borbe.

Linker
20. travanj 2024 22:32