UFC

(VIDEO) Upoznajte 'The Monkey Kinga', neobičnog borca koji debitira za UFC

Jordan Leavitt
 Screenshot (YouTube, UFC)
"Moji suparnici kažu da sam nezgodan protivnik. Želim biti lukav, razigran, ali želim biti i učinkovit"

On nije uobičajeni borac, ni po stilu ni po ponašanju, nadimak mu je 'The Monkey King', neporažen je, a u ranim jutarnjim satima nedjelje imat će priliku svoje vještine prezentirati na najvećoj mogućoj pozornici.

Uz glavne zvijezde priredbe UFC Vegas 16, Jacka Hermanssona i Marvina Vettorija, vodeća svjetska MMA promocija je ovih dana odlučila fanovima malo bolje predstaviti i Jordana Leavitta (7-0), 25-godišnjeg Amerikanca koji je svoju priliku izborio preko Dana White's Contender Seriesa.

"Svi koji se bore sa mnom kažu da sam nezgodan protivnik. Želim biti lukav, razigran, ali želim biti i učinkovit", kaže Leavitt koji otkriva kako je od malih nogu htio biti nindža, a u MMA vodama se našao nakon što je preko The Ultimate Fightera upoznao taj sport.

Oni koji ga poznaju kažu da je vrlo ugodna, pametna i educirana osoba, ali i borac za čiji se stil jako teško pripremiti.

Jordanova najveća prednost je njegova igra u parteru. Iako za neke malo neobičan, taj dio njegovih vještina pokazao se itekako učinkovit budući da je čak pet od sedam svojih pobjede upisao 'submissionom'.

"Do prije dva mjeseca nisam nikada dizao utege", dodat će ovaj zanimljivi borac iz lake kategorije, a najavu koja je osvanula pred njegovu borbu s veteranom Mattom Wimanom (16-9) pogledajte u nastavku članka.

Linker
21. travanj 2024 13:11