UFC

(VIDEO) Ušli smo u UFC 249 'Fight Week', pogledajte sjajne 'countdown' najave

Tony Ferguson i Justin Gaethje
 screenshot/YouTube
Još je pet dana preostalo i do službenog povratka UFC-a na ekrane fanova, odnosno ušlo se u 'Fight Week' prve od četiri priredbe koje će se održati unutar samo dva tjedna razmaka. Tim putem objavljen je i standardno sjajni 'Countdown'.

U vrijeme dok sav svjetski sport miruje, UFC se vraća. Upravo to je glavna premisa samog početka UFC 249 Countdown najave, odnosno dokumentarnog filma u trajanju od 47 minuta (27+20), kojim se fanovima žele približiti glavne dvije borbe priredbe, one u kojima će ulog biti titula prvaka.

Onaj iz glavne borbe je zapravo privremeni, budući da pravi pojas i dalje stoji kod Khabiba Nurmagomedova. On je prošlog mjeseca obilježio drugu godišnjicu svoje vladavine, ali titulu je tijekom tog razdoblja branio samo dva puta. U nedjelju bi tako trebao postati prvi UFC prvak za čije vladavine su postavljena dva privremena prvaka. Tony Ferguson također ima priliku postati prvi borac koji je dva puta dolazio do te titule, bez da je došao u priliku boriti se za pravu. Jednom si je tu priliku oduzeo sam, nes(p)retnom ozljedom, a drugi put je do toga dovela globalna pandemija.

Justin Gaethje u ovaj duel ulazi bez prevelikog pritiska, a sam je na početku ove najave rekao kako je netko morao krenuti prvi. Ako je to napravio UFC na globalnoj sportskoj sceni, onda je pristao i on unutar istog. I predvodit će ovaj spektakl kojem nažalost neće prisustvovati publika, no gledatelji u cijelom svijetu će biti pred ekranima, jer sport se vraća.

Vraća se i bivši prvak bantam kategorije, Dominick Cruz, koji će to pokušati postati po treći put. Za tako nešto morat će savladati Henryja Cejuda, kojem će to biti prva obrana titule koju je u lipnju prošle godine osvojio. Cruzu je to ujedno prva borba nakon tri godine i četiri mjeseca, odnosno otkako je iznenađujuće poražen od Codyja Garbrandta.

Linker
25. travanj 2024 11:41