UFC

(VIDEO) Znate li koliko je GSP zaradio za svoj UFC debi? 'Svi su očekivali da ću izgubiti'

Georges St-Pierre
 Screenshot (YouTube, UFC)
Georges St-Pierre danas uživa u zasluženoj mirovini kao jedan od najbogatijih MMA boraca svijeta, a koliko su skromni bili njegovi počeci prisjetio se u jednoj objavi na svojoj službenoj Facebook stranici.

Legendarni GSP povukao se iz sporta s 26 pobjeda i samo dva poraza koja je uspješno osvetio. Danas 38-godišnji Kanađanin svoj je posljednji meč odradio 2017. godine kada je u New Yorku svladao Michaela Bispinga i tako svojoj kolekciji pojasa iz velter kategorije pridodao i onaj iz srednje.

S obzirom na to da Sportska komisija države New York ne otkriva informacije o plaćama boraca, zapravo nismo nikad ni saznali za koji se točno iznos nakon UFC 217 priredbe popravilo stanje na GSP-ovom bankovnom računu. Postojala su brojna nagađanja, a prema nekim se procjenama radilo o otprilike dva i pol milijuna dolara. No, napominjemo, ta informacija nije nikada službeno potvrđena.

Ali zato je St-Pierre ovih dana fanove podsjetio na svoje skromne početke pa je tako na Facebooku napisao da je za svoj UFC debi 31. siječnja 2004. godine zaradio šest tisuća dolara (3.000 + 3.000 pobjedničkog bornusa).

"A svi su očekivali da ću izgubiti" - dodao je GSP kojemu je te večeri u Las Vegasu protivnik na UFC-u 46 bio Karo Parisyan.

Podsjetimo, Georges je tog dana slavio jednoglasnom sudačkom odlukom i tako stigao do 6-0 u profesionalnoj karijeri.

Linker
18. travanj 2024 19:21