UFC

Vodeći MMA portal rangirao sve dosadašnje UFC prvakinje

Ronda Rousey, Amanda Nunes i Valentina Shevchenko
 Mark Ralston / AFP | Thiago Ribeiro / AGIF | Instagram
Borilački portal MMA Junkie odlučio je rangirati sve dosadašnje UFC prvakinje. Njih je do sada bilo 13, s tim da su Amanda Nunes odlučili podijeliti na prvakinju bantam kategorije i perolake kategorije. Pogledajte kako su ih posložili.

MMA Junkie napravio je vrlo zanimljivu analizu, a kao kriterij rangiranja odabrali su način na koji su borkinje došle do titule te kako je izgledao njihov staž na vrhu kategorije. Amanda Nunes odlučili su gledati pojedinačno kao prvakinju svake kategorije čiji pojas trenutno još uvijek drži, a na listi su se naravno našle i dvije neslavne prvakinje koje su bez svojih pojasa ostale bez da su iste ijednom imale priliku obraniti u borilištu.

U žestokoj konkurenciji za posljednja dva mjesta, onom najlošijom su proglasili prvu prvakinju perolake kategorije, Germaine de Randamie. Nicco Montano dobila je prednost ispred nje prije svega zbog toga što je do svoje titule došla kroz jaki turnir. 12. mjesto pripalo je Jessici Andrade koja je prvakinja bila tek tri mjeseca, a jedan plasman ispred nje dobila je Miesha Tate. Možda i najpopularnija borkinja u UFC povijesti također nije dugo držala svoju titulu. Tek što ju je oduzela Holly Holm, ostala je bez nje. Deseto mjesto pripala prvoj prvakinji slamka kategorije, Carli Esparzi, dok je na devetom mjestu Amanda Nunes kao prvakinja perolake kategorije.

Osmo mjesto pripalo je Holly Holm zbog njenog spektakularnog detroniziranja Ronde Rousey, dok je sedma Weili Zhang, s velikim potencijalom da se popne prema vrhu. Šesto mjesto pripada također vrlo popularnoj Rose Namajunas, dok je peta Cris Cyborg. Valentina Shevchenko za sada se nalazi na četvrtom mjestu, jednu poziciju iznad Joanne Jedrzejczyk.

Žestoka bitka za prva dva mjesta mnoge bi podijelila, a MMA Junkie na drugo je mjesto postavio Rondu Rousey, unatoč tome što je upisala jednu obranu titule više nego Amanda Nunes kao prvakinja bantam kategorije, koju je MMA Junkie postavio na prvo mjesto. Ispod teksta nalazi se cijeli poredak.

14. Germaine de Randamie, 13. Nicco Montano, 12. Jessica Andrade, 11. Miesha Tate, 10. Carla Esparza, 9. Amanda Nunes (perolaka), 8. Holly Holm
7. Weili Zhang, 6. Rose Namajunas, 5. Cris Cyborg, 4. Valentina Shevchenko, 3. Joanna Jedrzejczyk, 2. Ronda Rousey, 1. Amanda Nunes (bantam)

Linker
04. travanj 2024 15:00