UFC

Volkanovski ima poseban motiv za revanš s Hollowayem: 'Za mene je to najveća borba karijere'

Joe Rogan i Alexander Volkanovski
 Instagram
Alexander Volkanovski (21-1 MMA, 8-0 UFC) ima poseban razlog zašto želi odraditi još jednu borbu protiv Maxa Hollowaya, kojeg je u prosincu pobijedio i osvojio naslov prvaka UFC-ove perolake kategorije.

Australac makedonskog porijekla trenutno je u nizu od 18 pobjeda, a posljednjih osam ostvario je u UFC-u na putu do pojasa. Među njima je i pobjeda nad Joseom Aldom, nekadašnjim prvakom koji je devet puta branio pojas, a zatim s dva poraza od Hollowaya predao titulu jednog od najboljih boraca perolake kategorije ikada. Volkanovski sada želi na isti način preuzeti tu titulu, pobjedom u revanšu s bivšim prvakom kojeg je prvi put pobijedio jednoglasnom odlukom sudaca.

"Želim taj meč jer ne postoji niti jedan pravi izazivač, a i mislim da je on veliki šampion i da je to zaslužio", rekao je Volkanovski za TMZ.

"To je ono što UFC želi, Dana White kaže da to želi, i ja to želim. Za mene je to najveća borba karijere kojom se mogu potvrditi kao najbolji borac u ovoj kategoriji i jedan od najboljih svih vremena. Moram pobijediti Maxa dvaput dok je na vrhuncu, tek onda će mi ljudi dati poštovanje koje zaslužujem", smatra Volkanovski.

"U prvom meču vjerujem da sam dobio svaku rundu, mislim da sam kontrolirao borbu i pogađao najbolje udarce, slomio sam i ruku u tom meču, a mnogi misle da sam usporio na kraju jer sam znao da sam dobio borbu", kaže Australac koji želi još uvjerljivije slaviti u uzvratu.

Obzirom na situaciju s koronavirusom upitna je i sudbina UFC-a 251 u australskom Perthu 6. lipnja, gdje je Volkanovski planirao braniti pojas protiv Hollowaya.

"Ne želim predugo sjediti i čekati, želim braniti pojas u Australiji. Perth je 6. lipnja, vjerujem da ćemo uspjeti to ostvariti", poručio je.

Linker
25. travanj 2024 14:09