UFC

Volkanovski ne želi revanš s Hollowayem: 'Nije ga zaslužio, u potpunosti sam dominirao'

Volkanovski vs. Holloway
 screenshot/Youtube
Alexander Volkanovski ne smatra kako je Max Holloway zaslužio revanš borbu za titulu, budući da vjeruje kako mu je pojas oduzeo dovoljno uvjerljivo.

Danas je točno mjesec dana otkako je Alexander Volkanovski savladao Maxa Hollowaya i time mu oduzeo titulu UFC prvaka perolake kategorije. Pobjeda nad po mnogima najboljim borcem u povijesti kategorije svakako je velika stvar, no veliko je i ime Maxa Hollowaya koji je vjerojatno zaslužio priliku odmah taj pojas vratiti u svoje vlasništvo. No, Australac se s time ne slaže.

"Odmah nakon borbe Dana White je počeo govoriti o revanšu, a čak i meni se to činilo kao dobra opcija. No, onda sam pogledao snimku i vidio sam da borba nije bila niti približno neizvjesna kao što se prvobitno činilo. Pokušao sam ne biti subjektivan i gledati na sve što je on napravio. No, jedva da mi je uspio uzeti koju rundu. Nisam mu je dao. Ima rundi koje su bile neizvjesnije od drugih, no ako ćete mu dati rundu bit će to samo zbog toga što je u tom slučaju bio prvak. Nije da sam ga svaku rundu prebio i igrao se s njim, no definitivno sam ih uvjerljivo dobio", rekao je Volkanovski u razgovoru da MMA Fighting, da bi još dodao:

"Da je bila riječ o bliskoj borbi, podijeljenoj odluci ili tako nešto, rekao bih da zaslužuje revanš. Čak i moji treneri su prvobitno tvrdili tako, ali onda su oni također pogledali snimku i složili se sa mnom. No, ja sam tip osobe koji će se boriti protiv bilo koga i bit će tako promocija odluči. Odradit ću posao još jednom ako bude potrebno. Osim toga, iza tog revanša krije se dobar novac. Vidjet ćemo, ima vremena."

Max Holloway do sada se nije izjašnjavao o tome što mu slijedi. U međuvremenu je Chan Sung Jung ostvario impresivnu pobjedu nad Frankiejem Edgarom i time sebe stavio u prvi plan. A tu su još neki zanimljivo borci. No, možda bi se netko od svih njih trebao za poziciju izazivača boriti međusobno. Naime, Volkanovskog nema još sigurno nekoliko mjeseci.

"Max uopće ne govori o revanšu niti bilo što tome slično. Ne znam želi li se možda boriti u lakoj kategoriji jer o tome govori već dugo vremena. Ne bih htio biti nepristojan, no rekao sam da ću mu uzeti pojas i tako mu olakšati odluku o odlasku. A čak i da Max govori o revanšu, pogledajte situaciju. Imate tu borce poput Zabita Magomedsharipova i Korean Zombieja. Da se sad bore međusobno i jedan pobijedi nokautom, taj bi svakako uzeo Maxu mjesto. Nitko u ovom trenutku nije siguran prvi izazivač, a ja sam trenutno izvan pogona. Slomio sam ruku i oporavljam se. Na momcima je da odrade posao. Pobijedite nekoga i izborite svoju priliku. Bilo koga preko koga smatrate da možete izboriti poziciju izazivača. To je način kako se postaje prvak", zaključio je.

Hollowaya se do borbe protiv Volkanovskog smatralo najboljim borcem perolake kategorije ikad. On je takve najave uvijek utišavao uz izjavu kako tek treba srušiti niz Josea Alda. Volkanovski ga je u tome zaustavio.

Linker
20. travanj 2024 09:12