UFC

Volkanovski odgovorio Cejudu: 'Prazna obećanja na Valentinovo? Srami se!'

Alexander Volkanovski
 Screenshot/Youtube
UFC bi do kraja godine mogao u raspored ubaciti još jedan okršaj dvojice prvaka. Aktualni prvak Henry Cejudo, nakon pojasa u bantamu i muha kategoriji, želi osvojiti i onaj u perolakoj koji je odnedavno u rukama Alexandera Volkanovskog.

Cejudo je bio dvostruki prvak, ali se u prosincu morao odreći pojasa u muhi zbog neaktivnosti, dok titulu u bantamu planira braniti protiv Josea Alda. To je borba na kojoj UFC već radi i planira ga dogovoriti za UFC 250 u Brazilu 9. svibnja. Čeka se samo službena potvrda najjače MMA promocije.

Prije nekoliko dana Cejudo je na Instagramu objavio fotografiju na kojoj pozira s djevojkom i svoja dva pojasa uz poruku da stiže i po pojas Alexandera Volkanovskog, koji je u prosincu svrgnuo Maxa Hollowaya i čeka vjerojatni revanš.

"Pokazujem djevojci sljedeći pojas kojeg ću osvojiti. Alex Volkanovski, stižem po tvoj pojas, ti prerasli patuljče!", napisao je Cejudo, a Australac mu je brzo odgovorio.

"No, no, Cejudo, nemoj davati prazna obećanja na Valentinovo. Srami se!", poručio je Volkanovski, kojeg prije prve obrane naslova čeka oporavak nakon operacije ruke i nije poznato kada bi se mogao vratiti u kavez. Iako se veseli obrani pojasa, nedavno je izjavio da ga zanimaju i superborbe koje donose veliku zaradu.

"Manje ću zaraditi braneći pojas protiv boraca u perolakoj, nego da ganjam superborbu, ali imam titulu koju držim i želim ju braniti. No, ako mi ponude veliki meč, za pravu zaradu, definitivno bih ju prihvatio. Neću reći ne, ali neću ju ni tražiti. Da mi ponude borbu protiv prvaka u lakoj kategoriji, naravno da bih prihvatio. Ne bojim se nikoga", rekao je u nedavnom intervjuu za Sherdog, u kojem je otkrio i da ga čeka još barem nekoliko mjeseci pauze prije nego ponovno počne udarati desnom rukom. Dok se oporavlja, Volkanovski poručuje da bi svi potencijalni izazivači trebali među sobom razriješiti tko je broj 1 i sljedeći u redu za napad na pojas.

U slučaju da UFC odluči dogovoriti ovaj meč dvojice prvaka, Cejudo bi imao priliku postati prvi borac u povijesti s titulama u tri UFC-ove kategorije. Cejudo je posljednju borbu odradio u srpnju pobijedivši Marlona Moraesa u meču za titulu u bantamu, a prije godinu dana posljednji je put obranio pojas u muhi pobjedom protiv TJ-a Dillashawa.

Linker
18. travanj 2024 05:52