UFC

Volkanovski vjeruje da može pobijediti Khabiba: 'Cijeli život se borim s većima od sebe'

Alexander Volkanovski
 Screenshot/Youtube
Iako zasad nema namjeru boriti se u višoj kategoriji, aktualni prvak perolake Alexander Volkanovski (21-1 MMA, 8-0 UFC) vjeruje da ima sve što je potrebno da pobijedi Khabiba Nurmagomedova.

Khabib je i dalje neporaženi prvak UFC-ove lake kategorije, a travanjski meč s Tonyjem Fergusonom bit će mu možda i najveći izazov u karijeri u kojoj je skupio 28 pobjeda. Iako je jedan od najmanjih boraca u svojoj diviziji, Volkanovski vjeruje da za razliku od ostalih Khabibovih protivnika posjeduje vještine i fizičke sposobnosti s kojima se Nurmagomedov ne bi mogao lako nositi.

Volkanovski se već borio s većim i težim borcima od sebe i smatra da ne bi imao previše problema s najboljima u lakoj kategoriji, ponajviše zbog svog grapplinga i snažnih udaraca.

"Budimo iskreni, ja sam borac kojeg nije lako zadržati na tlu. To što sam malen, ponekad mi ide u prilog. Ovi maleni udovi me prilično lako mogu vratiti na noge. Snažan sam, imam dobru bazu i znate da imam dobar udarac. Bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti tu borbu. Mnogi će reći da je on puno veći od mene. Kako god. Cijeli život se borim s većima od sebe i to me nikada nije zaustavilo. To što sam nizak, nije problem", rekao je Volkanovski.

"Vjerujem da sam pound-for-pound jedan od najsnažnijih boraca u UFC-u, čak i za borce iz lake kategorije. Oni bi osjetili moju snagu", dodao je Australac, koji je i sam u impresivnom nizu od 18 pobjeda, od čega je posljednjih osam ostvario u UFC-u. Prije mjesec dana prvi put je osvojio pojas pobjedom protiv dotadašnjeg prvaka perolake Maxa Hollowayja jednoglasnom odlukom sudaca.

"Ovo je definitivno moja divizija. Lako održavam težinu, a u ovoj sam diviziji vrlo snažan. Prvak sam i očito mi to odgovara. Snažan sam i za laku kategoriju, ali očito je da su ti momci veći. No, uz moju snagu, ne bih se plašio borbe protiv nijednog od njih", dodao je Volkanovski.

Linker
21. travanj 2024 06:30