UFC

Vraća se The Ultimate Fighter: Poznati glavni kandidati za trenerske uloge u novoj sezoni!

Jorge Masvidal
 Jason Silva/AGIF/ AFP
Sjajne vijesti za sve obožavatelje The Ultimate Fightera! Dana White potvrdio je da se TUF vraća na male ekrane, a otkrio je i nekoliko najizglednijih opcija za glavne trenere u novoj sezoni popularnog reality šoua.

Pojava Contender Seriesa bacila je TUF u drugi plan i mnogi zaključili da je šou koji je doslovno spasio UFC postao prošlost. No, Dana White još je prije nekoliko dana odgovarajući na pitanja fanova potvrdio da se radi na povratku popularnog serijala.

Neke nove detalje predsjednik UFC-a otkrio je gostujući na ESPN 690 Jacksonville radiju, a najzanimljivije informacije izdvojio je Aron Bronsteter s TSN-a.

"Doslovno upravo radimo na tome", izjavio je White kada je upitan o budućnosti TUF-a da bi potom i otkrio glavne kandidate za trenere u novoj sezoni.

White je, prema Bronsteteru, spomenuo sljedeće kombinacije: Kamaru Usman/ Colby Covington, Kamaru Usman/ Jorge Masvidal, Israel Adesanya/ Paulo Costa i Khabib Nurmagomedov/ Tony Ferguson ili Justin Gaethje.

Podsjetimo, posljednju sezonu The Ultimate Fightera (TUF 28) 2018. godine su kao treneri vodili Robert Whittaker i Kelvin Gastelum.

Linker
26. travanj 2024 11:53