UFC

'Vuk' u Abu Dhabiju može ući u povijest UFC-a: 'Postat ću najbolji borac svijeta, svi će pričati o meni'

Khamzat Chimaev
 Screenshot
"Mogu se boriti u srednjoj i velteru, a vidjet ćemo mogu li se spustiti i do lake kategorije..."

UFC on ESPN 14 priredba prava je poslastica za MMA fanove od kojih će mnogi večeras pratiti zbivanja s Otoka Yas, a čak 15 okršaja donosi nam uzbudljivi borilački program u Abu Dhabiju.

U glavnoj borbi večeri snage će odmjeriti Robert Whittaker i Darren Till, sunaslovni meč donosi sudar istinskih legendi - Mauricija Rue i Antonija Rogerija Nogueire, tu je i dvoboj Fabricija Werduma i Alexandera Gustafssona, ali i novi nastup Khamzata Chimaeva.

Neporaženog švedskog borca čečenskog porijekla izdvojili smo jer je upravo on uz prethodno nabrojane zvijezde osoba o kojoj se najviše priča uoči ovog eventa.

Chimaev (7-0) ili kako ga neki nazivaju 'Borz', što bi značilo vuk, borit će se ovog prigodom protiv UFC debitanta Rhysa McKeeja (10-2-1), a bit će mu to drugi nastup u svega 10 dana.

Podsjetimo, borac kojeg mnogi već sad uspoređuju s Khabibom u noći s 15. na 16. srpnja predstavio se na najvećoj pozornici svladavši Johna Phillipsa, a svega nekoliko dana kasnije prihvatio je novi meč na 'Fight Islandu' te se za tu prigodu spustio iz srednje u velter kategoriju.

Pobjedi li Chimaev McKeeja, postat će borac s najmanjim razmakom između dvije pobjede u UFC-u, barem kada pričamo o modernoj eri ove promocije.

"Cijeli život se bavim hrvanjem. Počeo sam kao dijete s pet godina. Prije tri godine bio sam u Allstarsu (švedski tim, op.a.) i jednog dana mi je prišao menadžer i upitao me želim li tu ostati. Rekao je da vidi nešto posebno u meni i zaključio je da ću biti dobar borac. Rekao sam, 'Da, zašto ne?' Tako sam krenuo i evo me sad tri godine kasnije u UFC-u gdje pišem povijest", rekao je Chimaev u razgovoru za RT.com.

Chimaev u Švedskoj redovito sparira s Alexanderom Gustafssonom i u njemu pronalazi motivaciju za svoje nastupe.

"On je već ispisao povijest UFC-a. On i Jon Jones priuštili su nam najbolji meč. Nikad nisam vidio takvu borbu. Sretan sam što imam priliku trenirati s njime. On je legenda."

Khamzat je u dosadašnjoj karijeri upisao sedam pobjeda iz sedam nastupa, a sve borbe okončao je prekidom (4 KO/TKO, 3 submissions). Upravo stoga nas nimalo ne čudi to što već sad puca od samopouzdanja.

"Postat ću prvak i bit ću najbolji 'pound-for-pound' borac svijeta. Svi će pričati o meni. Mogu se boriti u srednjoj i velteru, a vidjet ćemo u budućnosti mogu li se spustiti i do lake kategorije. No, već sad znam da mogu pobijediti prvaka u velteru i srednjoj. Za njih sam spreman", izjavio je Chimaev pa na pitanje, 'Gdje se vidi za dvije godine?', odmah ispalio:

"Bit ću prvak. To je 100 posto."

Što vi mislite o ovom zanimljivom UFC-ovom pojačanju?

Linker
19. travanj 2024 14:23