UFC

Waterson ozlijeđena, nova ljubimica fanova već dobila zamjensku protivnicu

Michelle Waterson
 screenshot/YouTube
Michelle Waterson prisiljena je zbog ozljede otkazati ugovorenu borbu protiv Amande Ribas

Na papiru sjajna borba UFC-ove ženske slamka kategorije, između Michelle Waterson i Amande Ribas, trebala se održati na prvoj UFC-ovoj PPV priredbi u 2021. godini. Ipak, okršaj dokazane veteranke protiv nadolazeće zvijezde i nove ljubimice fanova se neće dogoditi. Razlog toga je ozljeda od koje se Waterson neće uspjeti na vrijeme oporaviti.

Detalji oko ozljede nisu poznati, no u pitanju je nešto što zahtijeva dulji oporavak, budući da je borba bila zakazana za 23. siječnja i UFC 257 priredbu. "Karate Hottie" bi tamo tražila pobjedu kojom bi nadogradila nedavni trijumf nad Angelom Hill.

Srećom, UFC je već pronašao zamjensku protivnicu za talentiranu Brazilku Amandu Ribas (10-1, 4-0 UFC). 27-godišnja Ribas osvojila je srca fanova ljetos na Fight Islandu, pobjedom nad Paige VanZant, ali i sjajnih karakterom. Vrlo brzo simpatije prema njoj iskazao je i Dana White, posebno jer je riječ o sjajnoj i izuzetno opasnoj borkinji koja pretendira na sam vrh. Upravo zbog toga dobila je priliku u borbi gdje bi trijumfom još više profitirala, no to će sad mora napraviti preko zamjenske borkinje.

U borbu protiv Ribas uskočila je njena sunarodnjakinja Marina Rodriguez (12-1-2, 2-1-2 UFC). Rodriguez se nalazi na osmom mjestu ljestvice izazivačica, što je jedno mjesto slabije od Waterson, ali je i dalje jednu poziciju bolja nego Ribas, tako da je po svim kriteiijama ovo sjajno uparena borba. Pažnja će biti na Ribas, od koje se s razlogom jako puno očekuje.

UFC 257 održat će se 23. siječnja, kao što je gore navedeno, a ugostit će ga Fight Island. Predvodi ga borba Conora McGregora i Dustina Poiriera.

Linker
24. travanj 2024 11:02