UFC

Weidman nakon važne pobjede: 'Znam da ovo nije bilo impresivno, ali pazite me se, vraćam se na vrh!'

Akhmedov vs. Weidman
 screenshot
Napokon pobjeda! To je zapravo najbolji komentar na borbu Chrisa Weidmana protiv Omarija Akhmedova

Uspio je. Chris Weidman savladao je Omarija Akhmedova, čime je upisao tek drugu pobjedu u posljednjih sedam borbi, no pobjedu koja će ga vratiti unutar Top 15 poretka srednje kategorije, one čiji je svojevremeno bio prvak.

U intervjuu nakon pobjede vidjela se kombinacija zadovoljstva i umora, ali ipak i malog razočaranja što u borbi nije ostavio bolji dojam ili je po mogućnosti završio prije sudačke odluke.

"Bilo je na meni puno pritiska i drago mi je što je moja ruka u zraku. Nisam previše zadovoljan nastupom, ali trebao sam pobjedu. Do nje sam došao pa nemam pravo biti ljut", rekao je Weidman nakon borbe Paulu Felderu, odmah objasnivši svoju taktiku koju je pokušao provesti:

"Plan je bio doći do njegovih nogu. Zaustaviti njegovo kretanje, a onda doći do nekog zahvata ili ground n' pounda. Momak je opako čvrst."

Akhmedov je prije borbe bio 11. borac ljestvice izazivača srednje kategorije pa je za očekivati da bi se Chris mogao vratiti negdje otprilike na tu poziciju. Otamo namjerava krenuti u svoj novi lov na one najbolje, kojima je poslao upozorenje.

"Vratio sam se i želio bih poručiti svim borcima iz vrha da dolazim po njih. Znam da ovo nije bila impresivna pobjeda, no napokon sam na pravom puta, a takav sam problem za svakoga", najavio je.

Chrisu možemo samo poželjeti sreću da nakon ove borbe nastavi bolje nego što je to bilo nakon prethodne pobjede, kad je savladao Kelvina Gasteluma. Nakon nje je spojio poraze od Jacarea Souze i Dominicka Reyesa, ali sad je taj negativni niz prekinuo današnjim slavljem.

Linker
20. travanj 2024 00:37