UFC

Weidman ne odustaje: 'Vraćam se u srednju! Hejterima ću začepiti gubicu!'

Silva vs. Weidman
 screenshot/Youtube
Ekskurzija bivšeg UFC prvaka Chrisa Weidmana u poluteškoj kategoriji je trajala samo jedan meč. Amerikanac je najavio povratak u travnju, ali ponovno u kategoriji do 84 kilograma gdje je i ostvario sve svoje uspjehe u MMA karijeri.

Podsjetimo kako je upravo Dominick Reyes bio Weidmanov pokušaj da nešto napravi u višoj kategoriji do 93kg. No, eksperiment nije prošao najbolje nakon što ga je "The Devastator" nokautirao u manje od dvije minute. Bio je to ujedno i peti poraz u posljednjih šest nastupa za bivšeg prvaka, što samo pokazuje u kakvoj se krizi našla karijera borca koji je još donedavno dominirao. Loši rezultati su ponukali i predsjednika UFC-a Danu Whitea da porazgovara s Weidmanom o njegovoj budućnosti, vjerojatno sugeriravši pritom 35-godišnjaku da je možda vrijeme za kraj. No, bivši šampion za to ne želi čuti jer vjeruje da njegov kraj karijere nije blizu.

Učito uvidjevši da je ipak promašio s prelaskom u višu kategoriju, Weidman se brzopotezno vraća u srednju što će većina analitičara pozdraviti.

"Prošao sam najviše vrhunce, ali i pao na najniže grane u svojoj profesionalnoj karijeri. Stvarno volim ono što radim i vjerujem da i dalje imam priliku napraviti neke sjajne stvari u budućnosti! Ne mogu dočekati da svim hejterima začepim gubicu", napisao je Weidman na svom službenom Instagramu te je dodao:

"Svima vama koji ste me podupirali čitavo ovo vrijeme, dok sam imao i loših trenutaka, stvarno vas cijenim čak i više nego što mislite. Motiviraniji sam nego ikada i siguran sam da je moja budućnost svjetla. Nadam se da ću zakazati meč za travanj i vraćam se u srednju kategoriju!"

Posljednji kojeg je Weidman uspio svladati je bio Kelvin Gaastelum 2017. godine. Da je izgubio i od njega, bila bi to prava rezultatska katastrofa za ovog sjajnog borca. Nakon početnih 13-0 u profi karijeri, Weidman je sada na 14-5, uz poraze od Rockholda, Romera, Mousasija, Souze i Reyesa u posljednje četiri godine.

Linker
14. travanj 2024 15:07