UFC

Weidman nije spreman za mirovinu: 'Uvjeren sam da mogu opet postati prvak'

Chris Weidman i Jon Anik
 screenshot/Youtube
Chris Weidman neće po dobrom pamtiti svoj izlet u polutešku kategoriju. Njegova 'brada' otkazala je poslušnost već kod prvog pravog udarca koji je Dominick Reyes u glavnoj borbi UFC on ESPN 6 priredbe uputio. No, bivšeg prvaka srednje kategorije to nije obesrabrilo. O mirovini ne razmišlja, prije svega zbog toga što i dalje osjeća kako može ponovno postati svjetski prvak.

Već prvi pravi udarac koji je Dominick Reyes uspio pogoditi bio je koban za ambicije Chrisa Weidmana da pobjedom u glavnoj borbi UFC on ESPN 6 priredbe dođe do borbe protiv Jona Jonesa. Potvrdilo se kako bi njegova (ne)mogućnost primanja udaraca u poluteškoj kategoriji trebala biti još veća slabost nego do sada. Uistinu je tužno bilo gledati jednog takvog šampiona kako pada poput amatera ili nekog drugorazrednog borca. I dojam je kako su svi dobronamjerni fanovi i mediji pozvali Chrisa na odlazak u mirovinu te uživanje u svemu što je u karijeri postigao.

No, već u Octagonu Weidman je dao do znanja kako mirovina nije opcija i kako ovaj poraz, ujedno peti u posljednjih šest borbi, smatra samo jednim korakom na putu povratka svjetskom vrhu. Taj vrh sad se čini dalje nego ikad, ali Chris tu činjenicu namjerava iskoristiti kao motivaciju. Barem se tako može zaključiti iz poruke koju je postavio na svom Instagram profilu.

"Želim vam svima reći kako sam dobro, jedino sam povrijeđen zbog ishoda borbe. Znao sam da je Dominick težak protivnik, a na kraju se pokazao kao i više od toga, budući da me prekrasno pogodio lijevom rukom i završio u prvoj rundi. Krenuo sam desnom, distanca nije bila dobra i on je to kapitalizirao. Prošlo je loše po mene", napisao je prvobitno Weidman, nakon čega se prebacio na ono što mu slijedi u budućnosti:

"Što se tiče budućnosti, vidim da puno vas govori kako bih se trebao umiroviti i razumijem zašto to mislite, moji posljednji rezultati govore tome u prilog. No, luda stvar je da bi me pobjeda protiv Reyesa, da sam došao do nje, dovela jako blizu borbi za titulu. Sad odjednom se govori o mirovini. Još uvijek volim ovaj sport i osjećam glad vratiti se što prije u Octagon. I dalje sam uvjeren kako posjedujem sve što je potrebno za postati prvakom. Znam da sad mnogi od vas okreću glavom i smiju se, ali samo ću vam se zahvaliti na motivaciji. U ovu borbu sam ušao nakon godinu dana pauze i dvije ozbiljne operacije, osim toga sam mijenjao i kategoriju. Previše vremena sam proveo izvan dvorane i to je sve odigralo ulogu u ovoj borbi. Činjenica da sam zdrav nakon borbe i da se odmah mogu vratiti u dvoranu nije nešto na što sam navikao. Brzo ću se vratiti i izgledat ću dobro. Ovo dno na kojem se trenutno nalazim bit će dio moje priče u kojoj ću završiti na vrhu."

Dana White je odmah nakon borbe komentirao kako za Weidmana postoje samo dvije opcije. Prva bi bila mirovina, a druga bi bila povratak u srednju kategoriju. Sam Chris nije otkrio namjerava li još jednom pokušati u diviziji do 93 kilograma, no prije borbe je govorio kako se osjeća sjajno i kako je presretan zbog takve odluke. Ako uzmemo u obzir to što je rekao, zajedno s ovim obraćanjem nakon borbe, za pretpostaviti je kako će i idući nastup pokušati odraditi kao poluteškaš. Prije toga će, prema svemu sudeći, morati nagovoriti svog šefa da mu tako što dozvoli.

Linker
26. travanj 2024 19:15