UFC

Werdum ima još dvije borbe na ugovoru: 'Spreman sam se boriti odmah ponovno u srijedu'

Fabricio Werdum
 screenshot/YouTube
Fabricio Werdum namjerava nadoknaditi vrijeme koje je izgubio zbog doping suspenzije, no isto tako otkriva kako je moguće da će do kraja karijere odraditi samo dvije borbe.

Nešto više od dvije godine prošle je otkako smo Fabricia Werduma (23-8-1, 11-5-1 UFC) posljednji put gledali u Octagonu. 42-godišnji bivši prvak teške kategorije sad se napokon vraća i to u situaciji gdje mu je na ugovoru s UFC-om ostalo još dvije borbe. I trenutno ne zna što će se dogoditi nakon njih. Prva mu slijedi sad u subotu, kad će na uvodnom programu UFC 239 priredbe imati zadatak savladati Alekseija Oleinika.

"Cilj mi je odraditi ovu borbu, nakon koje mi preostaje još jedna na ugovoru. Ne znam hoću li produžiti ugovor, to još uvijek nisam sam sa sobom odlučio. Mogao bih potpisati novi ugovor i odraditi još nekoliko borbi, ali isto tako se mogu umiroviti i nastaviti samo kao komentator. Te opcije su u mojoj glavi, no odluku nisam donio. Razgovarat ću sa svojom obitelji i odluku ćemo donijeti zajedno. Supruga želi da prestanem nakon ove dvije borbe. Zapravo će sve ovisiti o tome kako ću proći u tim nastupima", rekao je Werdum u razgovoru za MMA Fighting.

Drugu borbu spreman je odraditi što prije pa čak i ako to bude značilo postavljanje svojevrsnog rekorda modernog UFC-a, koji bi značio dvije borbe u samo četiri ili sedam dana razmaka.

"Mogu se ponovno boriti već u srijedu 13. svibnja ili subotu 16. svibnja. Namjeravam nadoknaditi izgubljeno vrijeme. Ostat ću na Floridi u srijedu i spreman sam se boriti ako bude trebalo. Priredbu 16. svibnja trebam komentirati iz studija u Los Angelesu, no ako se budem mogao boriti, to ću otkazati i borit ću se", najavio je "Vai Cavalo".

Sve će ovisiti o tome kako će Fabricio izgledati u svojoj subotnjoj borbi od koje fanovi očekuju puno uzbuđenja. Dvije godine čeka se duel ova dva majstora!

Linker
15. travanj 2024 22:17