UFC

Werdum potvrdio povratak u UFC: 'Tražio sam raskid, ali me nisu pustili!'

Fabricio Werdum
 Screenshot (YouTube)
41-godišnji bivši UFC prvak u teškoj kategoriji Fabricio Werdum se vraća u Octagon. No, ne prije svibnja 2020. godine kada mu i konačno završava USADA-ina suspenzija. Tada će Brazilac imati 42 godine.

U razgovoru za brazilski portal Combate Werdum je potvrdio da je pokušavao dobiti raskid ugovora s svojim poslodavcem, no bezuspješno. Kao konačni rezultat nemogućnosti da ode iz UFC-a, morat će čekati dvije godine bez nastupa. Podsjetimo kako je "Vai Cavalo" trebao u kavez s Alekseijem Oleynikom u rujnu 2018. godine kada je pao na zabranjeni trenbolone.

"Imam još dvije borbe u aktualnom ugovoru s UFC-om. Pokušao sam završiti taj ugovor, ali mi nisu dopustili. Nisu mi dali jer sam bivši prvak i dalje su me htjeli u kavez. Tako da ne mogu otići iz UFC-a", izjavio je Werdum za Combate te je dodao:

"Ali da su mi dopustili da odem, otišao bih. Prije svega radi svojih godina, to bi bilo bolje za moju karijeru u ovom trenutku. Kako to nije bila mogućnost, ostat ću ovdje i odraditi još dvije borbe. Vidjet ćemo što će se dogoditi u budućnosti."

Bivši šampion i dalje tvrdi da nije namjerno uzeo ništa zabranjeno...

"Mislim da je ova suspenzija nepoštena jer nisam bio svjestan da sam uzeo nešto zabranjeno. Znam, siguran sam da se radilo o kontaminaciji suplemenata. Teško je jer sam do sada 28 puta testiran od strane USADA-e i nikada nisam imao problem. Ali to im ništa nije značilo, to što sam uvijek bio čist. Mislim da su htjeli od mene napraviti primjer jer imam veliko ime i bio sam UFC prvak. Znali su da je prisutna jako mala količina zabranjene supstance."

"Ono najčudnije je bilo to što sam pao na testu, oni nisu ništa rekli, vratili su se tjedan kasnije, ponovno me testirali i test je bio čist. Ponovno, to dokazuje da se radilo o kontaminaciji. Mislim da imaju dovoljno iskustva da mogu prepoznati kada je netko koristio nešto namjerno, a kada se radilo o slučajnosti", zaključio je bivši prvak.

Linker
19. travanj 2024 11:53