UFC

Werdum se uskoro vraća nakon doping skandala i odmah želi osvetu protiv JDS-a!

Fabricio Werdum
 screenshot/Youtube
Bivši UFC prvak Fabricio Werdum i dalje odrađuje suspenziju radi pada na doping testu iz 2018. U jednom trenutku je razmišljao o mirovini ili prelasku u druge MMA organizacije, ali sada je siguran u povratak u Octagon.

Werdum i dalje ima dvije borbe iz važećeg ugovor sa svojim poslodavcem. 42-godišnjak ih planira iskoristiti na najbolji mogući način, a već ima i ideju s kime bi volio odmjeriti snage u povratničkom meču.

U razgovoru za brazilski Combate njegov trener Rafael Cordeiro je istaknuo ime bivšeg šampiona Juniora dos Santosa. Upravo njega vide kao odličan izazov i sjajan "matchup" za povratnički nastup koji bi voljeli odraditi u 2020. Naime, Werdumu suspenzija završava već u mjesecu svibnju.

"Vjerujem da će 2020. biti sjajna godina za povratak našeg šampiona i sigurni smo da će ponovno doći u poziciju boriti se za titulu. Borba protiv Cigana bi bila jako zanimljiva. Ne znam što on misli, ali naša strana i Fabricio želimo taj meč već duže vrijeme. Kada je Werdum bio prvak, taj meč nije imao previše smisla. Sada su obojica u posljednjim mečevima poraženi i taj bi dvoboj bio vrlo zanimljiv", objasnio je glavni stručnjak "King's MMA Gyma" u Kaliforniji.

Podsjetimo kako je upravo JDS koštao Werduma ugovora s UFC-om prvi put. Naime, na UFC-u 90 2008. tada vrlo mladi Dos Santos je nokautirao mnogo iskusnijeg Fabricija. Unatoč porazu, Werdum je tražio bolje uvjete novog ugovora što je UFC odbio jer su smatrali da Brazilac nije u poziciji za "cjenkanje". U konačnici je Werdum završio u Strikeforceu, a u elitnu promociju se vratio tek 2012. godine. Sada želi osvetu...

"Ako netko ima problem, onda ga treba riješiti na pravi način. Radi se o dva sjajna sportaša i revanš bi bio dobar potez za našeg prvaka", zaključio je iskusni stručnjak i Werdumov trener.

U posljednjem nastupu Cigano je poražen od Francisa Ngannoua. No, prije toga je bivši prvak ubilježio tri pobjede u nizu pa je i dalje prilično važan faktor u UFC-ovoj teškoj diviziji. Trenutačno se oporavlja od neugodne infekcije koja je prolongirala njegov povratak u Octagon, no vrlo brzo će biti spreman za nastup.

Linker
26. travanj 2024 14:30