UFC

White najavio 'jedan od najnasilnijih okršaja' i otkrio detalje o Khabibovom povratku

Dana White i Khabib Nurmagomedov
 screenshot/Youtube
Dana White u razgovoru s ESPN-om najavio je glavnu borbu UFC 249 priredbe, ali i progovorio o situaciji u kojoj se nalazi Khabib Nurmagomedov.

Iz riječi predsjednika UFC-a dalo bi se zaključiti da ćemo aktualnog prvaka u 2020. godini najvjerojatnije imati priliku samo jednom vidjeti u Octagonu.

Nakon što je prošlog rujna ugušio Dustina Poiriera, neporaženi Dagestanac trebao je 18. travnja braniti titulu u jednom od najiščekivanijih mečeva u povijesti UFC-a. No, koronavirus je zakomplicirao stvari pa je tako Khabib u jednom trenutku ostao 'zaključan' u Rusiji, a to je rezultiralo dogovaranjem borbe između njegovog nesuđenog protivnika Tonyja Fergusona i Justina Gaethjea koji će se na kraju 9. svibnja boriti za privremeni pojas lake kategorije.

"Ferguson vs. Gaethje bit će jedna od najnasilnijih borbi ikada. To vam mogu garantirati. Taj će meč biti nevjerojatan. Ovo je za privremeni pojas, a pobjednik će se onda s Khabibom boriti za titulu", izjavio je White u ESPN-ovom Instagram LIVE prijenosu.

Predsjednik UFC-a progovorio je i o svom prvaku. Iako je nešto ranije bilo najava da bi se Nurmagomedov mogao vratiti u akciju već u kolovozu, čini se da je ipak izgledniji neki kasniji datum.

"Khabib će se vratiti u rujnu ili listopadu", poručio je White.

Linker
19. travanj 2024 18:08