UFC

White nakon razgovora s McGregorom otkrio zašto se vratio u velteru: 'On sada mora pobijediti...'

 Screenshot (YouTube)
Predsjednik UFC-a Dana White je gostovao u popularnoj emisiji "The Jim Rome Show", a jedna od tema je bila i povratak najveće UFC-ove zvijezde Conora McGregora. Prvi čovjek elitne promocije je otkrio neke od planova irskog "Notoriousa".

Podsjetimo kako McGregor predvodi UFC 246 u siječnju iduće godine mečem protiv veterana Donalda Cerronea. Bit će to prvi nastup za bivšeg dvostrukog prvaka nakon poraza od Khabiba Nurmagomedova iz 2018. godine. U 2019. nije ulazio u Octagon.

"Ono što Conor želi učiniti jest odraditi ovu borbu najprije. A ako pobijedi Kauboja, onda želi što prije dobiti priliku boriti se ponovno protiv Khabiba", izjavio je White.

I ranije se moglo čuti da problematični Irac planira vrlo zaposlenu 2020. godinu. Navodno želi odraditi čak tri meča, a u konačnici se i vratiti na tron lake kategorije. Sada će dvoboj protiv Cerronea odraditi u velteru do 77 kilograma.

"U fazi je karijere kada jednostavno mora pobijediti i zato ovaj meč shvaća vrlo, vrlo ozbiljno. Jučer smo razgovarali i već sada je u sjajnoj formi. Spreman je za akciju i vrlo je uzbuđen radi borbe koja mu slijedi", dodao je White na ovu temu.

Analitičari su zbunjeni zašto je Irac izabrao kategoriju do 77 kilograma za svoj povratak. Objašnjenje koje ima najviše smisla glasi da se McGregor ne želi umarati i mučiti skidanjem kilograma jer shvaća da je i Cerrone zapravo borac lake kategorije, a manje velteraš (natječe se u obadvije divizije). S obzirom da vjeruje kako neće biti ništa manji od svog protivnika u Octagonu, sasvim je svejedno hoće li on i Cerrone odmjeriti snage u lakoj ili velteru. Tako nešto je potvrdio i predsjednik UFC-a gostujući u emisiji.

"Izabrao je ovu kategoriju da ne mora skidati kilograma. I on i Cerorne su se već borili u velteru", zaključuje White.

Bilo kako bilo, u siječnju ćemo napokon vidjeti povratak najveće UFC-ove zvijezde. Tek nakon tog dvoboja će se zapravo moći reći nešto više o planovima problematičnog Irca.

Linker
24. travanj 2024 02:32