UFC

White ne zna kad se Jones vraća, ali vjeruje kako može odmah napasti teškaški pojas

Jon Jones
 screenshot/YouTube
Čini se kako će prva borba Jona Jonesa u teškoj kategoriji biti za titulu prvaka

Jon Jones je i službeno postao UFC borac teške kategorije, što se potvrdilo njegovim uklanjanjem s ljestvice kategorije kojom je dugo godina vladao, poluteške. Naravno, onda se odmah postavlja pitanje kad bi njegov dugo očekivani debi u teškoj kategoriji mogao uslijediti. Predsjednik UFC-a, Dana White, tijekom razgovora s medijima to pitanje nije mogao izbjeći.

"Kad smo posljednji put razgovarali s Jonesom, on je rekao da će uzeti malo vremena da bi odradio neke stvari kojima se sad posvetio. Čim mu se pojavi prava borba, rekao da je će nam se javiti", rekao je White.

U međuvremenu bi se trebala organizirati borba za titulu između Stipe Miočića i Francisa Ngannoua. Postavlja se pitanje što će se dogoditi ako se Jones vrati otprilike u vrijeme kad se bude tražilo idućeg izazivača. White nije htio konkretno odgovoriti, no rekao je nešto iz čega se jako puno toga može pročitati.

"Ako pogledajte realno, Jon Jones je neporažen. Njega nitko nikad nije pobijedio. Steve Mazzagatti je već godinama izvan ovog pa nemam više namjeru blatiti tog tipa, ali znate o čemu je riječ. Jon Jones je neporažen", rekao je White.

Steve Mazzagatti je bivši MMA sudac s kojim je White kroz karijeru imao žestokih nesuglasica. Zapravo, predsjednik UFC-a više je puta spomenutog suca otvoreno vrijeđao. Inače, upravo je Mazzagatti diskvalificirao Jonesa pri njegovom jedinom porazu. Riječ je o borbi protiv Matta Hamilla, kojeg je pogodio s nekoliko laktova koje je Mazzagatti okarakterizirao ileganim "12-6" laktovima, odmah nakon toga diskvalificiravši tad još mladog i neiskusnog Jonesa.

Linker
20. travanj 2024 05:13